Foto: Shutterstock
Kaitinošās augļu mušiņas jeb drozofilas vasaras periodā īpaši sarosās, jo tas ir laiks, kad tās īpaši ir iemīļojušas augļus un dārzeņus. Kā tikt galā ar šiem kaitinošajiem un nevēlamajiem kukaiņiem mājās, lūko "Tava Māja" padomu vācelītē!

Skaidrs ir viens – augļu mušiņas mājās kā nelūgts viesis neierodas tāpat vien. Tam noteikti ir iemesls! Iespējams, ka telpā uz galda vai citur stāv kāds bojāts auglis, dārzenis vai kāds ierūdzis šķidrums, kas tā piesaista šos lidojošos kukaiņus. Tikpat labi mušiņas var piesaistīt arī mitra vide, tajā skaitā arī trauku lupatiņa! Iemesli var būt daudz un dažādi, tāpēc, ja pamani mājās lidojošos kukaiņus, neķer kreņķi, bet sāc meklēt to vietu, kur tām labpatīk uzturēties!

Mušiņu mākoņa padzīšanai no mājām talkā var nākt ne tikai veikalos nopērkamie līdzekļi, tajā skaitā arī izsmidzināmie aeresoli, bet arī mājās jau esoši augi un līdzekļi, piemēram, piparmētras! Tieši tautas ieteikumos minēts, ka piparmētru ēteriskā eļļa nepatīk mušiņām, tāpēc pāris pilienus šīs eļļas var pievienot grīdas mazgāšanas reizē. Šeit vari aplūkot vēl citus tautas padomus cīņā pret augļu mušiņām.

Apkopotajos rakstos atradīsi ne tikai "Tava Māja" pārbaudītus padomus, bet arī "Cālis" foruma lietotāju ieteikumus, kas palīdzēs cīņā ar mušiņām! Ja arī tev ir kāds padoms, lai apkarotu drozofilas, tad neturi sveci zem pūra, bet padalies ar to komentāru sadaļā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!