Foto: Shutterstock

Soda ir īsts palīgs mājokļa uzkopšanas darbos – tā palīdz ne tikai neitralizēt nepatīkamo aromātu ledusskapī, bet arī ar to var nospodrināt katliņus un pannas. Kaimiņzemes portāls "Delfi.lt" atklāj, ka sodu var arī izmantot matrača uzkopšanā.

Kā raksta portāls "Delfi.lt" – soda tiek viegli galā ar netīrumiem, neitralizē smakas, kā arī atjaunos matrača "svaigumu un tīrību". Soda ir jāuzkaisa matracim, jāiestrādā virsmā un jāatļauj 10 minūtes "ievilkties". Pēc tam smalkās daļiņas var iesūkt putekļusūcējā, raksta medijs.

"Delfi.lt" arī atgādina, ka matrača pārvalks arī ir regulāri jāmazgā. Ja mēs mazgājam gultasveļu, tad arī noteikti nevajadzētu aizmirst par matraci. Svaigā gultasveļa citādi tiek likta uz netīra matrača pārvalka. Kā uzsver kaimiņzemes medijs, tas ir ļoti slikts ieradums – nemainīt gultasveļu mēnešiem ilgi, jo tas ne tikai ietekmē matrača tīrību, bet var ietekmē arī pašu saimnieku veselību, jo tomēr gultasveļu ir ļoti iecienījušas putekļu ērcītes.

Šajā rakstā vari plašāk izlasīt par citiem sodas pielietojumiem mājsaimniecībā, bet šajā rakstā vari uzzināt vēl citus veidus, kā mājas apstākļos iztīrīt matraci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!