Foto: PantherMedia/Scanpix
Ja veļas mazgājamās mašīnas darbības laikā zem durvīm parādās ūdens pilieni, tas nebūt nenozīmē, ka ierīce savu kalpošanas laiku ir nostrādājusi un tā jāaizstāj ar jaunu. Iespējams, tam par iemeslu ir kāda no šīm problēmām.

Parasti šāda problēma rodas tieši ierīces darbības laikā, un, tā kā šajā procesā pārbaudīt iemeslu ir sarežģīti, jo ne visas ierīces var apstādināt, tad tā arī vairums netiek skaidrībā – kas pie vainas šādai parādībai. Sadzīves tehnikas ''LG'' speciālisti aprakstījuši problēmas cēloņus šādai parādībai, un viens no tām varētu būt – svešķermeņu klātbūtne uz blīves jeb gumijas apmales, kas aizsargā no ūdens pilēšanas. Tās var būt matu sprādzes, saspraužamās adatas, notrūkusi poga vai vēl kaut kas, tāpēc vienmēr ieteicams pārbaudīt pašu blīvi, vai tajā nav kaut kas ieķēries arī no iekšpuses.

Vēl kāds iemesls šādai parādībai var būt tas, ka veļa nav pilnībā ielikta nodalījumā, līdz ar to blīve tiek saspiesta, un ūdenim ir pieeja pilēšanai. Visbiežāk šādos gadījumos ūdens sāk pilēt tieši centrifūgas darbības laikā. Lai tas netiktu pieļauts, vienmēr jāpārbauda, vai drēbes ir kārtīgi ieliktas ierīces trumulī.

Iespējams, pati durvju blīve ir bojāta vai tā ir sabojāta īsi pirms darbības cikla sākšanās. Blīvi var sabojāt, ja tiek aizvērtas durvis, bet veļa nav kārtīgi ielikta trumulī. Tā rezultātā, kad ierīce darbojas, iesprūdusī veļa sabojā blīvi un tā vairs cieši nepieguļ pie durvīm.

Ja ūdens pilieni parādījušies uz ierīces durvīm, tā ir normāla parādība. Atliek vien ar sausu drānu noslaucīt ūdens paliekas, lai tas nenopilētu uz grīdas pēc durvju atvēršanas.

Portāls ''Tava Māja'' iesaka regulāri sekot līdzi ierīces tīrībai, ar mitru lupatu izslaukot gumijas blīvi, pārbaudot, vai ierīcē nav palikuši svešķermeņi, un ik pa laikam arī atstājot ierīces durvis vaļā, lai tā kārtīgi izžūst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!