Foto: Shutterstock

Ja esi no tiem, kam ir svarīga kārtība ne tikai virtuvē un viesistabā, bet arī citās telpās, piemēram, vannas istabā, taču nav ideju, kā tik mazā telpā ieviest kārtību, iespējams, tev noderēs kāds no šiem četriem vienkāršajiem padomiem.

Jo mazāk krāsu, jo labāk

Ne velti dizaineri vannas istabas interjerā iesaka izvēlēties neitrālus toņus - pirmkārt, tiem ir vienkāršāk pieskaņot citus elementus, piemēram, dvieļus un aksesuārus, otrkārt, tie rada arī tīrības un kārtības sajūtu. Ja vannas istabā izvēlēsies raibus dvieļus un paklājiņus, krāsainus aksesuārus, rakstainu veļas kasti un arī mēbeles, tas vien radīs nekārtības sajūtu. Izvēlies vienu toni un to izmanto arī dvieļu, paklāju un citu aksesuāru izvēlē. Ja pēc kāda laika izvēlētais tonis apniks, to varēsi nomainīt ar jauniem dvieļiem un aksesuāriem. Pārkrāsot vannas istabas sienas būs krietni dārgāk un sarežģītāk!

Atbrīvojies no liekā!

Lai gan varētu šķist, ka vannas istabā nekā lieka nevar būt, tomēr pēc nelielas izpētes plauktos noteikti atradīsi krēmus, kas sen vairs netiek lietoti, pustukšas šampūnu pudeles, kosmētiku, kas jau sen vairs netiek izmantota, un citas lietas, no kurām, iespējams, var atbrīvoties. Atvadoties no liekām mantām, atbrīvosies arī telpa.

Ja nevari atbrīvoties, paslēp!

Lieliski, ja vannas istabā ir ietilpīgs skapis vai pietiekami daudz plauktiņu, kur salikt visu nepieciešamo, jo kosmētika, higiēnas preces, šampūni, dušas želejas, zobu pastas, fēns un citas lietas vislabāk uzglabāt plauktos aiz durvīm, lai tas viss "nerēgojas" katram, kurš ienāk telpā. Ja tomēr šādas iespējas ir mazāk, nekā nepieciešamās lietas, kas atrodas vannas istabā, tad izmanto groziņus. Izkārto pītus groziņus vai kastītes ērtākajās un praktiskākajās vietās, un saliec visu nepieciešamo tur. Piemēram, vienā groziņā liec kosmētiku, citā matu kopšanas kosmētiku, vēl citā fēnu, matu taisnotāju un citas ierīces.

Veļas grozs

Veikalos pieejamais veļas grozu sortiments nu kļuvis tik dažāds un radošs! Pīti, rakstaini, ar lamināta skaliņiem vai koka imitāciju, adīti vai auduma - visi šie veļas grozi ļauj netīro veļu uzglabāt kārtīgi, neradot haosu vannas istabā. Izvēlies pēc iespējas ietilpīgāku un atbilstošāku veļas grozu, kas piestāv interjeram. Izvairies no plastmasas groziem ar caurumiem, caur kuriem spīd cauri veļa, tādējādi radot vizuālu nekārtību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!