Līdz ar kvēlspuldžu izņemšanu no tirgus, Eiropā pēdējā gada laikā strauji pieaudzis pieprasījums pēc LED spuldzēm. Mājsaimniecību apgaismojumam visbiežāk izvēlas tieši LED spuldzes - tradicionālo kvēlspuldžu, sveču vai mazas bumbas formā, portālam "Delfi" vēsta "Osram" sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa.

Klasiskās formas LED spuldzes ir piemērotas vecā tipa lampām (E27 un E14), jo to ligzdas neatšķiras no klasisko kvēlspuldžu ligzdām. LED spuldzēm ir vairākas priekšrocības, salīdzinot tās ar klasiskajām kvēlspuldzēm, piemēram, tās ir ar daudz augstāku energoefektivitāti (patērē līdz pat 85% mazāk elektroenerģijas) un daudz ilgāku lietošanas ilgumu (darbojas no 15 līdz 20 reizēm ilgāk nekā tradicionālās kvēlspuldzes), skaidro Ozoliņa.

Izvēloties jaunu spuldzi ir jāpārdomā, kurā no mājas telpām tā tiks izmantota, jo LED spuldzes mūža ilgumu ietekmē arī tās ieslēgšanas/izslēgšanas biežums. Telpās, kurās gaisma tiek ieslēgta/izslēgta vairākas reizes dienā, piemēram, gaitenī, OSRAM rekomendē izmantot LED spuldzes, kurām ir paaugstināta noturība uz ieslēgšanas/izslēgšanas biežumu. Piemēram, lēta LED spuldze ar 25 000 reižu ieslēgšanas/izslēgšanas izturību var kalpot tikai 6 gadus no apsolītajiem 25 gadiem, pat, ja tā tiks ieslēgta tikai 10 reizes dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!