Foto: Publicitātes foto
Flīžu šuves allaž ir tā vieta, kur netīrumi sakrājas uz palikšanu. Šķietami baltās šuves laika gaitā kļūst netīras, kā rezultātā flīzes izskatās neglītas. Kā iztīrīt flīžu šuves ar to, kas mājās ir pa rokai, par to lasi raksta turpinājumā.

Portāla "Houzz" autore Mega Pedgžeta eksperimentējusi ar flīžu tīrīšanu, ņemot talkā to, kas atrodams mājās.

Viņa neslēpj – flīžu šuvju spodrības uzturēšana sagādā galvassāpes, jo flīžu šuvju materiāls absorbē ne tikai kafijas traipus, bet arī pelējumu utt. Viņas virtuves virsma ir noklāta ar marmora flīzēm, kā rezultātā šuves netīrumus "uzsūc kā trakas".

Taču viņa ir atradusi labu tīrīšanas metodi, kas noņem lielāko daļu traipu. Nekā sarežģīta! Turklāt viņa arī iemūžinājusi pirms un pēc foto, kurā var salīdzināt rezultātu.

Nepieciešams:


Viņa gan brīdina, ka nevajadzētu aizrauties ar citrona sulas turēšanu uz flīzēm pārāk ilgi, jo tā var sabojāt virsmu. Tā vietā viņa kā labu alternatīvu iesaka ūdeņraža pārskābi. Tāpat viņa aicina būt piesardzīgiem ar krāsaino šuvju tīrīšanu, jo šī metode var radīt defektu, proti, šuves var mainīt krāsu.

Soli pa solim, kā tīrīt šuves:

  1. Noņem no virsmām visu lieko, notīri to, ja nu ir kādi netīrumi;
  2. 2 tējkarotes silta ūdens sajauc ar 2 tējkarotēm balinātāja (pulverveida). Rezultātā tiek iegūta šķidra masa, kuru klāj virsū flīžu šuvēm. Dažas minūtes jāpagaida, līdz tas iesūcas;
  3. Ar zobu birsti izbirstē netīrās šuves;
  4. Šuves notīra ar dvieli, ļauj tām nožūt.
  5. Ja šuves ir ļoti netīras, tad sākumā uz tām uzspiež citrona sulu, ļaujj tai ievilkties, bet tikai tad tīra ar balinātāja "putriņu" un zobu birsti.


By Meg Padgett Long Beach - See more Home Design Photos
Lūk, kādas paliek flīžu šuves pēc "Houzz" autores eksperimenta!


Neaizmirsti, ka tīrīšanas darbos vēlams izmantot gumijas cimdus, jo tā pasargāsi savas rokas no dažādām kaitēm. Kāpēc mājas uzkopšanas darbos būtu vēlams vilkt cimdus, lūko šeit dermatovenerologu skaidrojumu.

Savukārt rakstā zemāk vari lasīt citus noderīgus rakstus par flīzēm!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!