Foto: Shutterstock
Iespējams, ka pirms tam nebiji aizdomājies par gaismas virtenēm kā ikdienišķu iekštelpu dekoru, varbūt vienīgi kopmītņu telpās. Tomēr mainīsim tavas domas! Tici vai nē, bet gaismiņu virtenes var radīt māksliniecisku izskatu interjeram. Tāpat tās var izmantot arī kā apgaismojuma avotu, piemēram, aizvietojot naktslampiņas un izgaismojot mākslas darbus. Patiešām, tām ir maigs un mājīgs mirdzums, kas ir pat ļoti pievilcīgs. Ja tev patīk Ziemassvētku gaismas radītā gaisotne, un jūti, ka nevēlies tās iepakot līdz nākamā gada Ziemassvētkiem, šeit ir daži veidi, kā izmantot lampiņu virtenes visu cauru gadu.

Ienes mirdzumu savā guļamistabā


Lampiņu virtenes ir lielisks veids, kā piešķirt savai guļamistabai personību un padarīt to mājīgu. Tas ir arī lielisks veids, kā atpūsties un relaksēties pēc garas darba dienas. Tātad, ja meklē jaunu veidu, kā savā guļamistabā izmantot lampiņu virtenes, skati tālāk sniegtos ieteikumus!

Viens no veidiem, kā izrotāt guļamistabu ar gaismas virtenēm, ir piestiprināt tās pie sienas. Virteņu maigā gaisma ir lieliski piemērota guļamistabai, taču atceries, ka riskē radīt nevīžīgu skatu, ja virteni kārsi – kā pagadās. Tāpēc pirms tās piekar izplāno visu kārtīgi, cik tālu virtenes atradīsies viena no otras, kādā formā... Taču garantējam, ka tas būs moderni un reizē arī klasiski romantiski.

Džungļu noskaņa

Kādēļ gan nepapildināt LED lampiņu virteni ar mākslīgo efeju stīgām? Gaismas rotaļas caur zaļajām lapām radīs īstu dārza sajūtu.

Šī ideja lieliski piemērota gan guļamistabā, kuras interjerā jau ir kāds džungļu tematikas elements, gan arī telpā, kuras iekārtojumā jūtama dabas noskaņa un ietekme.
Lai iegūtu vairāk iedvesmas, skaties publicēto "YouTube" video pamācību!

Izgaismota foto galerija

Lai izveidotu šādu omulīgu dekorāciju, izvēlies sev tiešām mīļus un tīkamus foto attēlus, jo atceries, ka tie tavā acu priekšā būs ik dienu. Fotogrāfijas augšējā malā izdur nelielus caurumus, caur ko izver gaismas virteni, un stiprini pie sienas vai plaukta, radot savu privāto foto izstādi.

Telpas dekorēšana ar gaismas virtenē iekārtiem fotoattēliem ir lielisks veids, kā pievienot, piemēram, savai guļamistabai sentimentālu noskaņu, it īpaši, ja tev patīk savu ikdienas dzīvi dokumentēt fotogrāfijās.

Sapņu rotaļu vieta bērniem


Ja vēlies saviem bērniem izveidot jautru un maģisku guļamistabu, izmanto baltās gaismas virtenes. Ja taviem bērniem vēl nav mājās telts, salīdzinoši lēti to var iegādāties teju jebkurā lielveikalā. Rotā telti vai vigvamu ar gaismiņu virteni un izbaudi maģisko noskaņu, kamēr lasi pasaku saviem bērniem.

Bērniem patīk būt maģisku priekšmetu ieskautiem, un nekas nav maģiskāks par telti, kas pārklāta ar pasaku gaismām. Izmantojot šo vienkāršo triku, tu vari pārvērst jebkuru guļamistabu par brīnumzemi. Tas tiesa, ka mazajiem patīk īpašas rotaļu telpas, kur viņi var pabūt vienatnē vai rotaļāties kopā ar kādu īpašu draugu. Gaismu virtenes izgaismo telpu, padarot to par lielisku vietu lasīšanai vai īsai snaudai.

Papildini savas domas, izmantojot gaismu virtenes


Neatkarīgi no tā, kādu vēstījumu vēlies nodot, gaismu virtenes var likt tavām domām spīdēt. Dažas naglas galvenajos punktos piešķir formu vārdam, kuru vēlaties izcelt. Ja naglas ir vietā, viss, kas tev jādara, ir jānovieto gaismu virtene sava vēlamā vārda izskatā. Nu, piemēram, Live, Love, Dance, Laugh, Pray... Saki visu, ko vēlies pateikt ar gaismiņām.

Mazas spuldzītes zem kupola: vai tās ir laumiņas?

Šīs sezonas tendence: stikla kupoli, kas piepildīti ar gaismiņām, rada maģisku noskaņu it visur, kur tiek novietoti. Katram kupolam ir savs raksturs, atkarībā no tā, cik lampiņu zem tā mirdz. Izveidojot šādu dekora elementu, tiek radīta zeme, kas ir lieliski piemērota gan fejām, gan cilvēkiem...

Ja pa rokai nav šāda kupola, vari izvēlēties pašu vienkāršāko variantu gaismiņu ievietošanu burciņās.

Mirdzošs sveiciens uz mājas sliekšņa


Piekritīsi, ka prieks veidojas pat ar mazākajām detaļām, ko ienesam savā dzīves telpā? Lampiņu virtene ap mājas durvīm ir viens no veidiem, kā radīt šo īpašo prieku. Tā ir praktiska ideja, kas piedāvā gaismu arīdzan nakts laikā. Romantiskāk noskaņotajiem būs sajūta, ka ap viņu māju gaismas dancī virpuļo laumiņas.

Maģisks skats spogulī


Grezns spogulis, kas atbalstīts pret sienu, izskatīsies vēl romantiskāk, ja tam pievienosi baltu gaismas virteni. Uzmirdzēs gan siena, gan arī cilvēks, kas lūkojas spogulī. Tumšā vakarā, kad telpu izgaismo vien lampiņu virtene, rodas ilūzija, ka varētu iekāpt spoguļa dziļumos un izpētīt Brīnumzemi.

Raksta tapšanā izmantoti ieteikumi no portāla "Diys.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!