Foto: DELFI

Konservēšanas laiks nav no tiem vieglākajiem, jo ne tikai jānovāc raža un jāizdomā gardākās ziemas krājumu receptes, bet arī jāsagatavo burkas, lai tās būtu tīras un sterilas. "Tava Māja" pieredzes stāstā dalās lasītājs Jānis Teterovskis, kurš atklāj metodi, kas viegli palīdzēs atbrīvoties no burciņu etiķetēm.

Jānis iesaka burkas salikt kādā traukā (kaut vai lielā bļodā), tad tām uzliet karstu ūdeni, kam pievienota soda. Tiesa, lasītājs iesaka labāk izvēlēties kalcinēto sodu. "Rezultāts būs dažu stundu laikā," tā raksta Jānis. Viņš arī atklāj, ka mēģinājis etiķetes mērcēt ūdenī bez sodas, bet ne visas etiķetes šādi nāk nost. "Ar ūdeni labi nāk nost parastās etiķetes (papīra). Uz litrīgajām stikla alus pudelēm ar aizvāžamo korķi ir cita materiāla etiķetes un cita līme. Tās tikai ar ūdeni nost dabūt nevar."

Starp citu – burku mērcēšanas metodi par labu atzina arī "Tava Māja" lasītājs Kaspars, kurš arī padalījās pieredzes stāstā par etiķešu noņemšanu. Kaspara stāstu un ieteikumus vari izlasīt šeit.

Savukārt "Tava Māja" ķērās pie eksperimenta – izmēģināja populārākās etiķešu noņemšanas metodes, lai noskaidrotu, kura no tām būtu efektīvākā. Izmēģinājām ne tikai etiķešu noņemšanu ar sodu, nagu laku un etiķi, bet arī citas metodes, tajā skaitā burku ievietošanu trauku mazgājamajā mašīnā, WD 40 uzliešanu, karsēšanu ar fēnu un ne tikai. Kādi ir eksperimenta rezultāti, lūko šeit.

Ja arī tev ir zināma kāda efektīva metode, kā nomazgāt etiķetes no burkām, padalies ar to komentāros vai raksti mums uz e-pasta adresi maja@delfi.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!