Foto: Panther Media

Cilvēkiem, kam ir žēl izmest it kā nevajadzīgas lietas, varētu noderēt idejas, kā tās izmantot. Šajā gadījumā sakrājušajiem avīžu kalniem var piemērot ne vienu vien izmantošanas veidu, tāpēc aizlienē kādu portāla goodhousekeeping.com ieteikumu, un neviens vairs nevarēs pārmest par kaut kā neizmantošanu.

Mitruma un smaku uzsūkšanai

Avīze ir lielisks līdzeklis mitruma uzsūkšanai un dažādu nepatīkamu smaku likvidēšanai, tāpēc ne velti vairums iesaka tās izmantot, piemēram, ledusskapī augļu un dārzeņu nodalījumā, lai tur lieki nekrājas mitrums, vai arī ielikt saburzītu lapu apavos, lai tiktu uzsūkts sviedru aromāts. Tāpat var ielikt saburzītu avīzes lapu plastmasas pusdienu kārbās un traukos, lai nerastos nepatīkama smaka, tāpat arī ieklāt miskastē, lai plastmasa neuzsūc smakas. Starp citu, ja gadījies tā kārtīgi saslapināt apavus, tad viens no risinājumiem, kā ātrāk no tiem dabūt laukā mitrumi, ir, ieliekot avīzi.

Dēstu audzēšanai

Šobrīd audzēt dēstus varbūt vairs nav tik aktuāli, tomēr šo ideju der pietaupīt vēlākam laikam, kad tas būs nepieciešams. No avīzes vairākām kārtām var izveidot traukus, kur iebērt substrātu un iesēt sēklas. Pēc tam, kad dēsti būs izauguši nepieciešamajā lielumā, trauku var stādīt zemē ar visu avīzi.

Griezto ziedu uzglabāšanai

Reizēs, kad grieztie ziedi ir jātransportē no vienas vietas uz otru, lieti noder kāda salvete, taču tās ne uz pusi tik labi neuzsūc mitrumu un nesniedz to ziedu kātiem, kā to dara avīze. Samitrināta avīze, kas aptīta ap kātiem, spēs saglabāt ziediem nepieciešamo mitruma devu pat uz vairākām stundām, lai tie pēc tam vēl pavisam svaigi varētu tikt izkārtoti vāzē.

Dāvanu saiņošana

Mūsdienās dāvanu saiņošanā nebūt vairs nevalda konservatīvi risinājumi, jo pat avīze var tikt izmantota šādiem nolūkiem. Tas izskatīsies interesanti, radoši un pavisam noteikti arī neparasti, tāpēc nākamajā reizē, kad jādodas ar dāvanu uz kādu jubileju, neizmanto bezpersonisko dāvanu maisiņu, bet gan vecās avīzes dāvanu papīra vietā.

Trauslu un smalku lietu pakošanai

Pārvākšanās reizēs lieti noder speciālie materiāli, kuros ietīt šķīvjus, glāzes, spoguļus un citus trauslus priekšmetus, un šim nolūkam avīzes būs īstais glābiņš. Pāris avīzes lapas būs pietiekami labs risinājums, lai priekšmeti neieplaisātu un nesaskrāpētos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!