Foto: Shutterstock

Ja esi viens no laimīgajiem, kam ikdienas trauku kalni tiek novērsti ar trauku mazgājamo mašīnu, tad līdzekļi tai noteikti ir aktuali. Kā zināms, trauku mazgājamās mašīnas līdzekļi nav tie lētākie, turklāt, visbiežāk tie ir piesātināti ar dažādu ķīmiju, kas mums nav vēlama, tāpēc pamēģini HelloNatural.co vienkāršo recepti pašu gatavotam līdzeklim.

Nepieciešamais:

  • Tase dzeramā soda
  • Tase mazgājamā soda (meklē saimniecības preču veikalos)
  • Tase rupjā sāls
  • Pus tase citronskābe
  • Tase ūdens
  • Silikona vai plastmasas ledus formiņas
Bļodā sajauc abu veidu sodu ar sāli un citronskābi.

Pamazām pievieno ūdeni, ļaujot tam pilnībā iesūkties. Kad pirmie ūdens pilieni uzsūkušies, pielej vēl ūdeni, un tā turpini, līdz visa tase ir pielieta. 

Ar karotes palīdzību pildi izveidoto masu ledus formiņās, lai tās ir cieši aizpildītas. Ar karoti piespied un pielīdzini masu, lai tā stingri turas kopā. Ja šķiet, ka masa ir pārāk drupena, piepilini nedaudz ūdeni, lai tas saturētu masu kopā. 

Atstāj masu formās vismaz 30 minūtes, lai tā ieņem formu. Pēc tam uzmanīgi izņem izveidotās formas un izkārto uz kādas paplātes, lai tās var pilnībā izžūt. 

Kad tabletes ir izžuvušas, noglabā tās kādā slēgtā traukā, kur netiktu klāt mitrums, karstums vai tieši saules stari. 

Noderīgi! Ja nevēlies veidot tabletes, vari izmantos visas tās pašas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, un izveidot pulverveida līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!