Foto: Privātais arhīvs
Aicinot uz sarunu interjera dizaineri Rūtu Klišāni, vēlējos uzzināt, ko tad patiesībā dara interjera dizainers, cik svarīga ir sadarbības veidošana ar klientu un kādi ir dzīves telpas iekārtošanas svarīgākie principi. Nav šaubu, liela daļa cilvēku ar visu tiek galā paši, tomēr, lai nenāktos aci pret aci saskarties ar teicienu "skopais maksā divreiz", padomā kārtīgi, vai kāds profesionāļa padoms tomēr nebūs vērtīgāks par pašdarbību.

Kas tad īsti ir interjera dizainers? "Sākumā varētu piebilst, ka ir ļoti dažāda līmeņa interjera dizaineri. Varētu pat iedalīt divās kategorijās – dekoratori un cilvēki, kas tiešām ar to nodarbojas profesionālā līmenī. No tā arī izriet pakalpojumu klāsts, ko šis profesionālis ir spējīgs piedāvāt, un, protams, kādā kvalitātē jeb līmenī," paskaidro Rūta.

Man par pārsteigumu, Rūta Klišāne atklāj, ka nereti mēdz kautrēties atklāt, ka ir interjera dizainere, jo, viņasprāt, sabiedrībai ir aplams priekšstats par šo profesiju – tieši virspusējās izpratnes dēļ: "Bet domāju, ka, līdzīgi citām jomām, ir sava aroda profesionāļi un ir amatieri. Taču tie, kam ir nācies saskarties ar patiesu profesionāli, noteikti saprot šīs profesijas specifiku un nozīmīgumu. Īsāk sakot, interjera dizaineri projektē un, ja vēlas, var dekorēt, bet dekoratori tikai dekorē."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!