Foto: Shutterstock
Nav nemaz jābūt kaprīzam, lai matrača izvēli apgrūtinātu. Tā kā piedāvājums ar katru gadu kļūst arvien lielāks, pareizo lēmumu pieņemt ir vēl grūtāk, tomēr pamatlietas paliek nemainīgas. Ir mīkstāki, cietāki matrači un kaut kas starp tiem abiem. Kā izrādās, to, kādu matraci katram vajadzētu, ietekmē gulēšanas poza.

Raidījumā ''Tava telpa'' dekoratore Baiba Prindule palīdz ne vien atrast telpai interjera aksesuārus, bet arī praktiskas lietas. Meklējot piemērotāko matraci, kādas guļamistabas pārvērtību ietvaros Baiba atklāja, kādos gadījumos jāizvēlas ciets, kādos – mīksts matracis.

Viens no labākajiem paņēmieniem, kā saprast, vai matracis ir piemērots – iegulties un izmēģināt to tieši tā, kā ierasts ikdienā gulēt. Tieši tāpēc matrači ielikti gultā, kājgalī uzklāti speciāli pārvalki, lai matraci nenosmērētu. To ieteicams darīt katram, kam aktuāla matrača iegāde. Nevajag kautrēties no iegulšanās ekspozīcijā, galu galā, šis pirkums ir paredzēts ilgam laika periodam, tāpēc jāizvērtē visi kritēriji. Galvenais veikalā neaizmigt!

Matrača piemērošana gulēšanas pozai

Ja cilvēks guļ pārsvarā uz muguras, vajadzētu izvēlēties cietāku matraci, kas balstītu mugurkaulu un atslābinātu muguru.

Cilvēkiem, kas guļ uz sāniem, nepieciešams mīksts matracis, lai netraumētu mugurkaulu, kaklu un lai pleci labi piegultu matracim.

Savukārt tiem, kas iecienījuši gulēt uz vēdera, jāizvēlas matracis, kas ir zelta vidusceļš starp mīksto un cieto. Vidēji ciets vai vidēji mīksts matracis būs pašā laikā.

Citus padomus, kā izvērtēt piemērotāko pildījumu, kāda izmēra matraci iegādāties un kādas nianses neatstāt bez vērības, uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!