Foto: Shutterstock
Ledus kubiciņi karstajā laikā ir perfekta piedeva, kas acumirklī atvēsina atspirdzinošus dzērienus. Tomēr – tie ir noderīgi ne tikai kokteiļos, bet arī mājas darbos!

Iedvesmojoties no portāla "Furnish Home" apkopojuma, piedāvājam aplūkot ieskatu, kur vēl izmantot ledus kubiciņus:

  • Košļājamās gumijas noņēmējs. Ja pie drēbēm pielipusi košļājamā gumija, tad to var noņemt nost ar ledus kubiciņu palīdzību! Jāuzliek virsū ledus gabaliņš, tas jāpatur vismaz 5 minūtes, bet pēc tam ar nazi rūpīgi un uzmanīgi jānoņem košļājamā gumija. Šeit atradīsi vēl citas idejas, kas palīdzēs atbrīvoties no košļājamās gumijas, kas pielipusi pie apģērba.
  • Drēbes gluži kā tikko izgludinātas. Kā vēsta portāls, tad ir viens triks ar ledusgabaliņiem tiem, kuriem ir veļasmašīna ar drēbju žāvētāja funkciju. Žāvētājam jāuzstāda pati lielākā temperatūra, bet drēbēm virsū jāsaber vismaz 3 ledus kubiciņi. Nedrīkst likt vairāk kā 3! Portāls norāda, ka drēbes izskatīsies kā izgludinātas!
  • Iztaisno mēbeļu iespiedumus paklājā. Nereti uz paklāja saliekam mēbeles, kas pēc tam tajā atstāj ne visai glītus iespiedumus. Ņem talkā ledus kubiciņus, lai tiktu no tiem vaļā! Uz "bedrītēm" liec virsū ledus gabaliņus, kas ātri vien palīdzēs pacelt paklāja šķiedras!
  • Rīsi vairs nebūs kā sažuvuši. Ledus gabaliņi ir ļoti noderīgs palīgs ēdienu gatavošanā! Ar tiem var arī panākt knifiņu, lai rīsi nebūtu sausi un sažuvuši. Triks noderīgs tiem, kuri rīsus plāno ēst arī nākamajā dienā! Portāls rosina uz rīsiem uzlikt ledus kubiciņu, tad no sausajiem rīsiem nebūs ne vēsts!
  • Palīgs traipu likvidēšanā. Ledus gabaliņu var uzlikt uz netīrajām vietām, jo tas palīdzēs atmiekšķēt ātrāk piekaltušo vietu.
  • Telpaugu laistītājs. Šī metode būs lieliska tiem, kuriem ir aizmāršīgas galvas, kā arī tā noderēs cilvēkiem, kuri uz pāris dienām brauc atvaļinājumā. Uz telpaugu augsnes jāsaliek kubiciņi, kuri lēnām izkusīs un radīs augiem nepieciešamo ūdeni. Šeit vari izlasīt, kāpēc orhidejām nevajadzētu izmantot ledus gabaliņu metodi.
  • Skaistas ogas dzērieniem. No ledus gabaliņiem var izveidot arī skaistu dekoru dzērieniem! Pirms saldēšanas trauciņos var salikt ogas, piparmētru lapiņas, citronus vai laimu, kuriem uzlej virsū ūdeni, bet pēc tam liek iekšā saldētavā. Būs ļoti glīti ledus kubiciņi!
  • Skaistumkopšanā. Portāls "Viņa" vēsta, ka ledus gabaliņi ir lielisks palīgs arī skaistai sejas ādai. Šajā rakstā vari izlasīt, kādi ir ieguvumi, ja ledus kubiciņus izmantosi sejas procedūrām, kā arī uzzināsi, to, kā pareizi tos pielietot!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!