Foto: Shutterstock
Lai gan ierasts, ka plaukti visbiežāk tiek paredzēti, lai tajos izvietotu grāmatu kalnus un suvenīrus no tuvākām un tālākām zemēm – pastāv vēl neskaitāmas idejas, kā vēl var izmantot pie sienas piestiprināmo plāksni.

"Tava Māja" piedāvā "Architecturaldigest" autoru apkopotās idejas par plauktu izmantošanu ne tikai kā vietu, kur skaisti novietot grāmatas.

Darba galds

Ja plaukts ir diezgan liels, tad droši to var izmantot kā darba galdu. Atliek vien pie plaukta piestumt krēslu, uzlikt uz plaukta datoru – darba zona gatava!

Stāvgalds

Ja apnicis visu laiku sēdēt pie galda, tad plats un dziļš plaukts var kalpot kā stāvgalds. Tas būs labs risinājums un alternatīva, lai nebūtu jāiegādājas speciāls stāvgalds.

Garšvielu paradīze

Arvien lielāku aktualitāti virtuvē sāk iemantot atklātie plaukti, kur viss telpā ir kā uz delnas. Tajos vari izveidot mazu garšvielu paradīzi, kur plauktiņos skaisti stāvēs sarindotas dažādas garšvielas. Īpaši labi izskatīsies, ja garšvielas būs iebērtas caurspīdīgos traukos.

  • Šeit vari izlasīt plašāku informāciju par to, kādas ir atklāto plauktu priekšrocības virtuvē.

Atklātais bārs

Dzērieni nav jāglabā ne tikai ledusskapī vai kādā sekcijā aiz stiklotām durvīm, bet tiem var vietu atvēlēt arī uz plauktiņiem. Atklātā tipa bāriņš telpai piešķirs īpašu odziņu, kā arī allaž būs pa ķērienam viesību laikā.

Mākslas galerija

Plauktiņi var kalpot kā vieta, kur novietot dažādus mākslas darbus. Īpaši labi tajos izskatīsies liela izmēra rāmji ar gleznām vai fotogrāfijām, kas nemaz nebūs jāstiprina pie sienas.

TV galds

Lai gan ierasts, ka televizors vai tumbiņas ir noliktas uz galda, kumodes vai piestiprinātas pie sienas – kāpēc gan tās nenovietot plauktā? Šādi telpā būs lielāks plašums, jo to neaizņems liela izmēra kumodes un galdi. Tikai atceries, ka plaukts ir kārtīgi jānostiprina, lai elektroniskā iekārta nenokristu.

Naktsskapītis

Ļoti praktisku naktsskapīti var izveidot arī no plaukta. Tas neaizņems istabā daudz vietas, kā arī perfekti pildīs naktsskapīša funkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!