Foto: Shutterstock
Ir dzirdēts, ka ledus var palīdzēt skaistumkopšanas rituālos, kā arī tas ir svarīga sastāvdaļa karstās vasaras atspirdzinošajos dzērienos. Tomēr ar tikai vienu ledus gabaliņu var paveikt brīnumainas lietas savā mājoklī. Ne tikai uzkopšanā, bet pat vakariņu pagatavošanā.

Kā norāda portāls "Apartment Therapy", ledus gabaliņu izmantošana ir satriecošs veids, kā izdevīgi, atvēsinoši un ātri paveikt vairākus mājas darbus. Pat ja tev saldētavā ir tikai viens kūstošais kubiņš.

Piņķerīgā košļājamā gumija

Interesanti, ka reizēm košļājamā gumija mēdz pielipt visneiedomājamākās vietās. Piemēram, zem krēsla vai galda, uz apģērba vai paklāja. Tā var ielipt somas vai bikšu kabatās. Šādos gadījumos talkā var nākt ledus – paņem vienu vai vairākus gabaliņus no saldētavas (gabaliņu daudzums atkarīgs no gumijas lieluma), uzliec uz vietas, kur pielipusi košļājamā gumija, pagaidi, līdz tā padara lipīgo gumiju aukstu un stingru. Tad ar sviesta nazi mēģini gumiju nodabūt nost.

Triks veļas žāvētājā

Šis ieteikums derēs tiem, kam mājoklī ir veļasmašīna ar žāvētāja funkciju vai atsevišķs veļas žāvētājs. Kad līdz iziešanai no mājām atlikušas vien pāris minūtes, bet darba apģērbs vēl žāvējas vai ir pagalam saburzīts, pamēģini ievietot drēbes veļas žāvētāja siltākajā režīmā. Tad pievieno kādu grubuļainu priekšmetu un pāris ledus gabaliņus.

Šo triku neizmanto vairāk kā trīs apģērba gabaliem. Ideālajā variantā izmanto vienu drēbi, ko vēlies izgludināt. To izdarīt palīdzēs grubuļainais priekšmets un aukstais ledus. Kāpēc jāpievieno tieši saldētie kubiņi? Tie rada tvaiku žāvētājā, kas palīdz drēbes padarīt gatavas vilkšanai.

Foto: Shutterstock

Kaitinošie mēbeļu nospiedumi paklājos

Pēc mēbeļu pārvietošanas uz mīkstiem paklājiem nereti paliek nospiedumi. Tie ir īpaši tracinoši, ja tiek mainīts interjers, un tagad acis kā negudras pievēršas tikai šiem nospiedumiem, kas ir īpaši uzkrītoši.

Viens no variantiem ir izmantot ledus gabaliņus – pamēģini uzlikt ledu uz nospieduma, pagaidi, līdz tas ir pilnībā izkusis un ar maigu suku izlīdzini paklāja šķiedras. Šis ieteikums vislabāk darbojas uz biezākiem paklājiem, tomēr triks uzlabos arī plānāka auduma nospiedumus.

Ardievas sausiem rīsiem

Ne tikai uzkopšanas darbos ledus gabaliņi var būt īpaši noderīgi. Šis triks ir iedarbīgs rīsiem, kas palikuši no iepriekšējās dienas vakariņām. Kad vēlies tos uzsildīt, virspuses centrālajā daļā uzliec vienu ledus gabaliņu. Tad šo trauku ar rīsiem un kūstošo gabaliņu ievieto mikroviļņu krāsnī. Pievienotais ūdens ledus veidā tvaicē rīsus un piešķir tiem papildu mitrumu, kā arī palīdz vienmērīgāk uzsilt. Secinājums ir viens – iepriekšējās dienas rīsi vairs nebūs tik sausi.

Foto: Shutterstock

Ūdens istabas augiem

Ledus gabaliņi var palīdzēt arī ūdens piegādes procesā istabas augiem. Ja puķu podi novietoti grūti aizsniedzamās vietās – augstu pie griestiem, uz augšējiem plauktiem, tad risinājums varētu būt uzlikt ledus gabaliņus uz auga augsnes. Šis ieteikums derēs arī tiem, kas parasti pārlej augus un saskaras ar tekošiem puķu podiem.

Sasaldētais kubiņš lēni kūst istabas temperatūrā, tikmēr augsne saņem nepieciešamo ūdens daudzumu un mitrumu. Tā kā gabaliņos ir ierobežots ūdens daudzums, augus ir grūti pārliet.

Par seniem trikiem mājokļa uzkopšanā no vecmāmiņu pūra lādes lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!