Skaidrs, ka grieztie ziedi nesaglabājas pietiekami ilgi (nu vismaz ne tik, cik gribētos!), un, piemēram, tulpēm izplatīta problēma ir tāda, ka kāti nespēj noturēt ziedu smagumu. Un voilā, sveiks, nošļukušais pušķi! Ko darīt, lai tulpes atkal paceltu savas skaistās galvas? Izmanto adatu metodi!

Kas ir adatu metode? Pavisam vienkāršs process, kas, kā atrāda "TikTok" lietotāji, patiešām darbojas un dažas stundas vēlāk tulpju pušķis vāzē izskatās kā tikko no ziedu veikala atceļojis. Tātad – darbību saraksts ir šāds: zem zieda jāizdur vien neliels caurumiņš tulpes kātā. Un tas arī viss!

Neatkarīgi no tā, vai audzē pats vai priecājies par iegādātu, uzdāvinātu tulpju pušķi, pirmais, kas ir jādara (neņemot vērā šo adatu ieduršanas metodi, jo tā atbild nevis par tulpju nenovīšanu, bet gan par tulpju galvu pacelšanu) – kātu galu griezums ir jāatjauno! Proti, pirms ievietošanas ūdenī kāti ir jāapgriež, lai puķes ir gatavas uzņemt ūdeni. Bet vairāk par to, kā parūpēties par grieztajiem ziediem vāzē – lasi šajā rakstā!

Atceries, ka tulpēm ir nepieciešams ne tikai pietiekami daudz ūdens, lai tās būtu skaisti ziedošas, bet tām ir arī nedaudz jāpalīdz, lai mitrums pārvietotos līdz pat augšai. Izmantojot adatas dūriena metodi, tiek "atvērts ceļš", lai no kāta izplūstu liekais gaiss (atbrīvojas no tā sauktajiem gaisa burbuļiem kātā), ļaujot ieplūst vēl vairāk ūdenim. Vēlreiz atkārtojam – process ir bezgala vienkāršs, izmantojot adatu, piemēram, šujamo adatu, iedur nelielu caurumu kāta augšpusē apmēram sešus milimetrus zem zieda pamatnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!