Foto: Shutterstock
Logu mazgāšana patiesībā ir visnotaļ piņķerīgs mājas darbs, pie kura īstenošanas daudzi pieķeras tikai pāris reizes gadā. Lai vismaz šajās reizēs mazgāšana būtu efektīva, jāievēro vairākas svarīgas lietas, taču pats galvenais – jāapzinās izplatītas kļūdas, kuras nepieļaut.

Iespējams, kādreiz esat arī izjutuši vilšanās sajūtu, kad pēc padarīta darba tomēr uz logu rūtīm var saredzēt netīrās švīkas un tmldz. Dzīvokļu iemītnieki šo noteikti ļoti labi saprot, jo, mazgājot ceturtā vai piektā stāva logus, jādomā arī par savu drošību, un reizēm darbs paliek pa pusei izdarīts, lai gan ieguldītas lielas pūles. Lai nu kā – piedāvājam iepazīties ar kļūdām, no kurām izvairīties, lai skats pa logu būtu kristāltīrs.

Liela nozīme ir dienas izvēlei, taču par nepieciešamajiem laika apstākļiem domas daļās. Vieni saka, ka logi jāmazgā saulainā dienā, lai varētu visus netīrumus labi redzēt, un, paejot nedaudz tālāk no loga, redzētu nenomazgātās vietas. Turpretī "Goodhouskeeping" vēsta, ka saulainas dienas nav pašas labākās, jo tiešie saules stari žāvēs logus, kamēr vēl nebūsiet paspējuši tos kārtīgi noslaucīt.

Šajā gadījumā jāmeklē zelta vidusceļš – saulaina pievakare, kad saule nespīd tieši logā. Variet arī izmēģināt logu mazgāšanu dažādos laika apstākļos, lai saprastu, kad izdodas visveiksmīgākā mazgāšana.

Foto: Shutterstock

Vēl viens obligātais noteikums paredz sākumā ķerties klāt logu rāmjiem, lai tīrīšanas procesā pēkšņi uz stikla neievilktu kādu melnu svītru. Lai savāktu putekļus, netīrumus no rāmjiem, sākumā ieteicams izmantot putekļu sūcēju, bet pēc tam – tīrīšanas līdzekli.

Šeit izlasīsi, kā pēc iespējas veiksmīgāk iztīrīt logu spraugas.

Cilvēki nereti pieļauj kļūdu arī ar tīrīšanas līdzekļiem, piemēram, izsmidzinot pārāk maz. Šis nebūs gadījums, kad vajadzētu pievērsties taupīšanai, tāpēc logu tīrāmo līdzekli izmantojiet lielos daudzumus – īpaši gadījumos, ja logs ir uz ielas pusi un ļoti netīrs.

Jūs noteikti kādreiz būsiet redzējuši, ka vecmamma logu slaucīšanā lieto vecās avīzes, taču "Goodhousekeeping" neiesaka šo variantu likt lietā. Reizēm ķēpa ar tām var būt vēl lielāka nekā ieguvumi, tāpēc mikrošķiedru lupatiņas būs labāka izvēle. Tās ir viegli mazgājamas, tādēļ palīdzēs mājas darbos ilgi jo ilgi.

Ja logu slaucīšanai izmantojat virtuves dvieļus, pārliecinieties, ka tie ir izturīgi un ātri neizšķīst.

Par vēl citām kļūdām, kuras logu mazgāšanā nepieļaut, lasiet šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!