Foto: Shutterstock
Vannsistabas jaucējkrāni ir tie, kas, uzpošot mājokli, visbiežāk sauc pēc tīrīšanas, jo jau pēc dažām to lietošanas reizēm virsma ir klāta ar baltiem pleķiem. Hromētās virsmas ir pienācīgi jākopj, tad arī tīrīšana būs retāka un varēs iztikt bez spēcīgiem ķīmiskiem līdzekļiem.

Pie tā, ka hromētais vai anodētais jaucējkrāns kļuvis baltiem pleķiem klāts, vainojamas kaļķainā ūdens paliekas, tāpēc svarīgi pēc katras krāna lietošanas reizes tā virsmu notīrīt ar mīkstu, piemēram, mikrošķiedras lupatiņu. Ja jaucējkrāns būs sauss, tad traipi neizveidosies no jauna tik ātri, tāpēc tā tuvumā glabā kādu mīkstu, sausu drānu, ko izmantot pēc tam, kad jaucējkrāns notašķīts ar ūdeni.

Traipu nomazgāšanā speciālisti no Gustavberg.com iesaka izmantot šķidru mazgāšanas līdzekli, kam ir neitrāls pH līmenis, vai arī ziepju šķīdumu. Var izmantot arī speciālos tīrīšanas līdzekļus vannasistabai, bet, ja nekas no iepriekš minētā nav pa rokai, tad lieti noderēs arī galda etiķis. Galvenais, lai līdzeklis nebūtu abrazīvs, un nederēs arī pulverveida līdzekļi.

Tīrīšanas līdzekļa izmantošanā svarīgi ievērot, lai to nelietu vai neuzklātu tieši uz jaucējkrāna. Vislabāk ar to iesmērēt lupatiņu un tad tīrīt virsmu, tādējādi tīrīšana būs saudzīgāka. Vēl svarīgi neizmantot tīrīšanas līdzekļus uz skābes, hlora vai spirta bāzes, arī tie var atstāt nenovēršamas sekas uz jaucējkrāna virsmas.

Pat tad, ja virsma tiek regulāri tīrīta, un tomēr tā nav tik spoža, kā gribētos, iespējams, pie vainas ir raupjie tīrīšanas rīki. Šo virsmu tīrīšanā nav ieteicams izvēlēties metāliskas, cietiem sariem klātas birstes vai raupjas lupatiņas, jo tās virsmu saskrāpē un padara nespodru.

Hromētu un anodētu virsmu kopšanā svarīgi arī nepieļaut, lai tā nenonāktu saskarsmē ar ļoti karstu vai pat verdošu ūdeni, jo tas var radīt bojājumus.

Jāpiebilst, ka šīs tīrīšanas metodes un padomi attiecas arī uz hromētām vai anodētām virsmām dušas kabīnē un vannā, kā arī virtuves izlietnes jaucējkrāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!