Foto: Shutterstock
Lai gan ir ļoti svarīgi "neaizaugt" ar nevajadzīgām mantām, ne visu uzreiz pēc primārās izmantošanas vajadzētu mest laukā. Cilvēka spēkos ir dažādām lietām piešķirt otro dzīvi, tādējādi liekot maciņam gavilēt un radot oriģinālas lietas.

Kamēr vienam mantu izmešana šķiet vieglākais izdarāmais darbiņš, citus var saukt par lietu "vācējiem", kuriem šķiet, ka jebkura reiz izmantota lieta vēl kādreiz var noderēt. Taču nav nekāds labums no mantām, kas vienkārši stāv garāžā vai pagrabā un krāj putekļus – tās vajag likt lietā, izgatavojot gan jaunas mēbeles, gan neredzētus interjera elementus un saimniecībā noderīgas lietas.

Piemēram, vecie koka rāmji var tikt pārveidoti par paplāti vai galda izkārtojumu ceļvedi kāzu dienā. Savukārt vecās kāpnes var tikt uzfrišinātas un izmantotas gan kā vieta, uz kuras izkārtot sveces, apsveikuma kartiņas un puķupodus, gan arī kā pakaramais. To pielietojums atkarīgs no veida – šajā rakstā vari apskatīt, kā šāds elements izskatās modes mākslinieces Daces Krieviņas-Bahmanes mājoklī.

Lai dažādus priekšmetus un lietas neizmestu, bet uztaisītu kaut ko jaunu un pielietojamu, jāsāk ar gribēšanu. Ja arī tevi pārņēmusi iedvesma un vēlme darboties, turpinājumā atradīsi noderīgus padomus, kā vecām lietām atjaunot derīguma termiņu. Savukārt šeit vari iepazīties ar desmitiem lietu, kuras iespējams pagatavot paša spēkiem no mājas atrodamiem izejmateriāliem. Iedvesmojies un darbojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!