Foto: Shutterstock
Maza tāfelīte pie ledusskapja vai nedaudz lielāka bērnistabā, kur mākslinieciski izpausties ar zīmēšanu un rakstīšanu, jau vairs nav nekas jauns un pārsteidzošs. Tā vietā, lai atgādinātu par tāfeles klasisko izmantojumu interjerā, atradām radošas idejas, kā krāsu izmantot citiem nolūkiem un apzīmējamo virsmu izmantot kā neierastāk.

Ja mājoklī nav tik daudz vietas, lai atvēlētu kādu stūrīti vēl tāfelei, apvieno patīkamo ar lietderīgo, un skapim durvis nokrāso ar speciālo tāfeles krāsu, un izmanto virsmu kā tāfeli.

A photo posted by zuziagorska (@zuziagorska) on May 8, 2016 at 1:50am PDT

Lūk, vēl viens radošs piemērs, kur skapja durvis nokrāsotas ar tāfeles krāsu un izskatās ļoti gaumīgi!

A photo posted by Kayoko (@kayokoolive) on May 9, 2016 at 3:29pm PDT

Kādā mākslinieciskā interjerā, kur pašiem vai viesiem labpatiku atstāt kādu skaistu zīmējumu, vērts aizlienēt šo ideju par krāsojumu uz sienas. Ja netīk, atstāj laukumu neapzīmētu, bet, kad vien gribas, noskaņu maini ar jaunu skricelējumu. Ar krāsainiem krītiņiem noskaņu telpā var mainīt visai bieži, un nevajadzēs nemaz mainīt tapetes!

Feina ideja bērnistabai – kumode, kur uz katrām durtiņām vai atvilktnēm var uzrakstīt, kas tur glabājas, lai vieglāk uzturēt kārtību ikdienā, kā arī steigā kaut ko atrast.

Šo pašu ideju var izmantot arī citām mēbelēm, kaut vai stilīgi iekārtotai virtuvei. Ja vecie virtuves skapīši ne pēc kā neizskatās, nokrāso ar tāfeles krāsu un uz durtiņām atstāj norādes, kas kur glabājams.

Ja vēlies izveidot oriģinālus paliktņus traukiem, ko izmantot uz ēdamgalda vai dārza galda ārā, nokrāso koka dēlīšus vai kādu citu virsmu ar šo krāsu, un pēc tam katru reizi varēsi to pie viena izmantot kā galda karti vai viesu iepazīstināšanai ar ēdienkarti.

Arī ideja puķupodu nokrāsošanā nav peļama – tie labi izskatīsies, turklāt būs itin viegli atpazīt, kur kas aug.

Līdzīgi ar tāfeles krāsu var nokrāsot krūzītes, tad katram būs iespēja uzrakstīt savu vārdu, un vienādās krūzītes būs atšķiramas.

Ja darba vieta mājās nav iedomājama bez kalendāra klātbūtnes, nepievilcīgos papīra bukletus var aizstāt ar šādu dekoratīvu elementu pie sienas. Radošs plānotājs!

Ja mājās bieži atstāj norādes, atgādinājumus vai citas ziņas uz lapiņām, īsteno šo ideju ar nelielu tāfelīti virs kumodes vai plauktiņa, kur ierasts glabāt atslēgas. Šeit ziņa nepaliks nepamanīta.

A photo posted by U-ta (@pryudis43) on May 4, 2016 at 9:35pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!