Foto: Shutterstock

Reti kurā mājā ir radies ieradums regulāri atbrīvoties no liekajām mantām, kuras dažādu apsvērumu dēļ netiek izmantotas vai vienkārši vēl gaida savu izmantojumu. Lai nomierinātu tos, kam par to radušies sirdsapziņas pārmetumi, piedāvājam iepazīties ar portāla countryliving.com iedvesmojošajām idejām, kur un kā izmantot dažādus mājās sastopamos priekšmetus dekoratīviem nolūkiem.

Avīzes

Varētu domāt, ka reti kuram mājās varētu būt saglabājušās avīzes, tomēr vairums tās kolekcionē kā lielu vērtību, un pareizi arī dara, taču vēl lielāks gods tām tiks izrādīts, ja tās neglabāsies kaudzē zem galda. Viens no radošajiem risinājumiem, kā izmantot avīzes, ir izmantot tās kā sienu tapetes. Mazās un šaurās telpās šāds papildinājums izskatīsies ļoti gaumīgi, turklāt šādi varēs novērtēt avīzē drukāto tekstu daudz pilnīgāk.

Koka paletes

Koka paletēm var atrast daudz un dažādus pielietojumus un viens no tiem ir mēbeļu izveide. Nokrāsojot un pienācīgi apstrādājot, no tām var veidot gan dārza mēbeles, gan radošus risinājumus galdiņiem, krēsliem, dīvāniem, pat gultām un plauktiem istabās. Interneta dzīlēs idejas piedāvātas kā no pārpilnības raga, tāpēc atrodi sev piemērotāko ideju un izmanto tās kaut kā jauna radīšanā.

Vecās grāmatas

Stāstu, romānu, zinātnes un citāda veida lasāmvielas noteikti pelnījušas vietu grāmatu plauktos, lai tās varētu tikt pārlasītas vēlāk, taču bilžu grāmatas var tikt godinātas arī kā citādāk, izmantojot lapas sienas tapetes veidā. Šāds risinājums var labi izskatīties bērnu istabā, kur viena no sienām tiek noklāta ar dažādām bildēm vienu pie otras, taču, lai kopskats nebūtu pārāk raibs, izvēlies grāmatu, kurā visas bildes ir, piemēram, uz balta fona un attēli nav ļoti raibi. Šādiem nolūkiem var izmantot bioloģijas grāmatas vai enciklopēdijas.

Ādas jostas

Līdz šim, iespējams, neviens pat nevarēja iedomāties vēl kādu citu pielietojumu ādas siksnām, taču kā izrādās, savītā veidā tās var kalpot krēsla pamatnes izveidei. Tās labi kalpos, būs pietiekami stingras un arī labi izskatīsies, tāpēc galvenais ir tās stingri savīt kopā, lai neveidojas spraugas un tās būtu stingri nostiprinātas.

Vīna korķi

Vīna korķu kolekcionētājiem patiesi varētu aptrūkties idejas, kā tos izmantot bez jau ierastās likšanas kādā dekoratīvā traukā. Viens no variantiem ir salīmēt tos vienu pie otra blakus, tādā veidā radot pamatnes, piemēram, karsta kastroļa novietošanai uz galda, taču oriģinālāks veids ir to izmantošana dekoratīvai sienai. Piemēram, virtuvē, starp galda virsmu un sienas skapīšiem, brīvo sienas joslu var izmantot korķu salīmēšanai. Tie labi izskatīsies un arī izmantojums būs atrasts.

Malkas pagales

Tiem, kam no kurināšanas sezonas mājās joprojām glabājas kādas malkas pagales, tās var tikt izmantotas dekoratīviem nolūkiem, izkārtojot pie kādas brīvas sienas vai ieliekot tās kādā starpsienā.

Monētas

Monētu kolekcionēšana nav retums, taču to izmantošanai gan varētu aptrūkties ideju. Kāds oriģināls veids, kā tās izmantot un padarīt arī redzamākas, ir salīmēšana vienu pie otras uz kādas galda virsmas. Šāds galda materiāla klājums būs, iespējams, radošākais veids, kā izmantot sakrātās monētas.

Stikla burkas un pudeles

Protams, vislabākais veids, kā izmantot stikla burkas, ir dažādu konservu un ievārījumu gatavošanā, lai ar veselīgajām veltēm varētu palutināt sevi un citus arī ziemas mēnešos, taču citiem nolūkiem tās lieti noderēs arī sauso produktu uzglabāšanai, piemēram, miltiem, cukuram, sālim un graudaugu produktiem, kam nepieciešami slēgti trauki. Savukārt pudeles var izmantot kā puķu vāzes vai dekoratīvus elementus plauktos, nokrāsojot tās tīkamā krāsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!