Foto: Shutterstock
Tuvojas ziemas gaidītākie svētki, kas nozīmē, ka pamazām spožās virtenes mājokļos papildina arī no meža atnestā vai iegādātā eglīte. Kā panākt, lai svētku rota būtu skaista un priecētu ne tikai svētku gaidīšanas laikā, bet arī pašos svētkos? Padomos dalās Latvijas Universitātes (LU) Botāniskais dārzs un Latvijas valsts meži.

Kā LU Botāniskais dārzs vēsta savā "Facebook" kontā, kad eglīte pārvesta mājās, tā no sākuma jānovieto vēsākā vietā, lai kociņš pierastu pie pēkšņajām izmaiņām. Sagatavo eglītei statīvu, kurā ieliets ūdens istabas temperatūrā. Ja eglīti uzreiz nes iekštelpās, tad ūdenim jābūt ļoti siltam, lai paplašinātos stumbra vadaudi – tādā veidā eglīte var vieglāk uzņemt ūdeni.

Savukārt Latvijas valsts meži mājaslapā norādījuši, ka pirms eglīti ievieto ūdenī, egles stumbru nepieciešams iezāģēt, lai koks labāk uzsūktu mitrumu. Protams, atceries, ka ūdens traukā regulāri jāpārbauda un vajadzības gadījumā arī jāpapildina.

Ja nevēlies eglīti ievietot ūdenī, tad vari to ievietot mitrās smiltīs vai podā ar granti.

Tāpat ūdenim vari pievienot glicerīnu, aspirīna tableti vai pāris karotes cukura, kas koku pabaros. Tāpat vari svētku kociņu ievietot šķīdumā, kuru pagatavo, litram ūdens pievienojot divas tējkarotes citronskābes, vienu ēdamkaroti želatīna un divas karotes krīta pulvera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!