Foto: Shutterstock
Mazgāšana, kārtošana un gludināšana – mājas darbi, kas gluži kā ritenis griežas un atkārtojas dienu no dienas. Ja drēbju ielikšana veļasmašīnā neprasa lielu piepūli, tad gludināšanas process var aizņemt pat vairākas stundas. Apskati dažādus trikus, ar kuru palīdzību apiet lielās drēbju kaudzes un ietaupīt gludināšanai atvēlēto laiku.

"GoodHousekeeping" raksta, ka žāvētājs var palīdzēt izvairīties no laikietilpīgā gludināšanas procesa. Iemet tajā saburzīto drēbes gabalu, piemēram, kreklu vai blūzi kopā ar mitru lupatiņu un ļauj žāvēties aptuveni 10 līdz 15 minūtes. Šādā veidā varēsi savas brokastis pagarināt par pāris minūtēm un nenoņemties ar rīta gludināšanu.

Ja šo pašu triku vēlies izmēģināt lielākam daudzumam drēbju, nelielās lupatiņas vietā izmanto mitru roku vai dušas dvieli. Izrādās, ka gludināšanā tev talkā var nākt arī ledus gabaliņš. Kā? Apskati šeit.

Vēl viens variants ir vienkārši nesteigties. Drēbes nav vēlams likt žāvētājā uzreiz pēc mazgāšanas, jo ātra žāvēšana var rezultēties krunkainās un saburzītās drēbēs. Tāpat ieteikumu sarakstā iekļaujama režīmu pārbaude, jo drēbes mazāk burzās lēnākos apgriezienos un zemākā temperatūrā.
Foto: Shutterstock

Ja mājas nav žāvētāja, tad ir citi varianti, kā izvairīties no gludināšanas. Nākamreiz drēbes nevis vienkārši sakarini uz veļas striķa, bet gan tās sakarini uz pakaramajiem – daudzas no tām izskatīsies kā perfekti gludinātas.

Lai aiztaupītu lielās kaudzes pie gludināmā dēļa, nedrīkst ļaut drēbēm ilgi stāvēt gan veļas mašīnā, gan žāvētājā. Ja iedarbojas cikla beigu signāls, tas nozīmē, ka drēbes jāizņem nekavējoties – jo ilgāk tās tur paliks, jo saburzītākas kļūs.

Tāpat liela nozīme ir locīšanai, jo reizēm viens drēbes gabals jāgludina pat vairākas reizes. Lai no tā izvairītos, centies tās locīt mazāk redzamās vietās, piemēram, šuvju vietās, kā arī mēģini izvairīties no horizontāliem vai vertikāliem locījumiem vidusdaļā. Ja tuvākajā laikā plāno skapja iegādi vai pārbūvi, tad atvēli vairāk vietas apģērba gabalu sakarināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!