Foto: Shutterstock
Lai arī kādam varētu izklausīties absurdi, ir cilvēki, kuriem mantas zūd pašu mājās. Jo īpaši šāda situācija iespējama virtuves skapīšos, kuros trauki un pārtikas produkti tiek likti viens aiz otra vai arī virsū. "Houzz" iepazīstina ar pieciem vienkāršiem knifiņiem, kā skapīšos ieviest kārtību un atvieglot sev dzīvi.

Garšvielas stikla trauciņos

Ja virtuves skapīšos garšvielas un citi produkti stāv paciņās, orientēties esošajā klāstā var būt ļoti grūti. Iespējams, kāda paciņa kaut kur aizkritusi, tāpēc lielās tīrīšanas dienā var nākties atskārst, ka mājās ir trīs iesākti garšvielu maisījumi zivīm un kartupeļiem vai vairākas cukura paciņas. Lai no šīs situācijas izvairītos, ber garšvielas burciņās, kuras palikušas pēc marinēto gurķu vai biešu apēšanas.

Atceries uz burciņām uzrakstīt arī nosaukumus, lai ātras gatavošanas procesā, piemēram, cukura vietā nepieliktu sāli.

Kas mājās beidzies?

Lai neapjukutu, vai mājās beigušās lauru lapas un vai tiešām pēdējā reizē izbērta visa soda, ieteicams virtuvē atvēlēt vietu, kurā piefiksēt, ja kaut kas ir izlietots. Šādās situācijās var labi noderēt tāfeļsiena vai jebkura cita vieta, pie kuras iespējams piestiprināt lapiņu.

Vislabākais variants ir katru nedēļu vai mēnesi – atkarībā no tā, cik bieži mājās gatavo – pārskatīt skapīšu saturu un pierakstīt, ko būtu laiks iegādāties.

Papildu plaukti

Atceries – virtuvē labāk izvēlēties skapīšus, kuriem ir vairāki plaukti. Pretējā gadījumā trauki tiek krāmēti viens otram virsū līdz pat augšai, un brīžos, kad nepieciešams apakšējais produkts, izveidotā piramīda ātri vien sabrūk vai manāmi apgrūtina to paņemšanu.

Tieši tāpēc labs variants ir izveidot kādu papildu plauktu jau esošajā skapī – izmeklēt atbilstoša materiāla un krāsas virsmu un ielikt to vairākās vietās.

Skapīši pie durvīm

Ja jau esošie skapīši ir pamatīgi aizkrāmēti un teju ar varu tajos tiek trauki vai burciņas stumtas iekšā, ieteicams izvēlēties kādu citu variantu. Atceries, ka praktiski iekārtotās telpās izmantots tiek katrs centimetrs, tāpēc neaizmirsti par skapīšu durvīm. Iekšpusē iespējams piestiprināt, piemēram, metāla groziņus, kā tas redzams attēlā, un tajos kārtot, piemēram, termokrūzes, tēju, kafiju u.c.


Kastītes

Vai tev kādreiz ir bijusi situācija, kad atver virtuves skapīti, labi zini, ka tur jābūt, piemēram, sojas mērces pudelītei, bet nevari to atrast? Ļoti iespējams, tā vienkārši ir aizstumta aizmugurē, jo priekšā saliktas izmēros lielākas pudeles. Tas noteikti netiek darīts speciāli – vienkārši tā ir ātrāk un vieglāk brīžos, kad tiek gatavots ēdiens un nepieciešams veikli atbrīvot rokas.

Ja arī tavās mājās novērota šī problēma, paciņas un citas lietas, kas atrodas skapīšos un ir vienā izmērā, ieteicams kārtot pa atsevišķām kastītēm. Pieliekot katrai kastītei nosaukumu, atvieglosi meklēšanas darbus arī ciemiņiem, kuriem orientēšanās citu virtuvē varētu šķist kā neiespējamā misija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!