Apgaismojuma jautājumi bieži vien tiek atstāti novārtā, priekšplānā izvirzot ērtāko mēbeļu, tīkamāko tapešu krāsu, kā arī dizaina elementu izvēli, un nemaz neapdomājot gaismas ķermeņu nozīmību. Taču gaisma nav arī skaista spuldzīte vai interesants abažūrs vien, tāpēc šoreiz esam apkopojuši svarīgus jautājumus, kas saistīti tieši ar apgaismojumu mājoklī.

Ar gaismas palīdzību katrā mājokļa telpā var tikt veiktas korekcijas tā ne tikai maina telpas noskaņu, bet arī palīdz ikdienas solī. Kā norādījusi ''Trentini'' gaismas projektētāja Katrīna Kalniņa, piemēram, virtuvē svarīgāk par spožu gaismu ir nodrošināt pietiekamu apgaismojumu tieši uz darba virsmām. Šajā telpā ir būtiski, lai neveidotos traucējošas ēnas. Savukārt vannasistabā, gluži tāpat kā viesistabā, nepieciešami gaismas režīmi – gan gaišais, gan pieklusinātais.

Kad pievērsta uzmanību gaismas tipiem, izvēles niansēm un pareizam plānojumam, var ļaut vaļu savai radošajai pusei – izgatavot kādu lampu pats! Tāpat neaizmirsti – katrs elements mājas kaut ko vēsta par saimniekiem un veido interjeru kopumā, tāpēc pat tādiem šķietamiem sīkumiem kā gaismas slēdžiem arī ir nozīme.

Neviens nevēlas speciāli savā mājoklī justies nekomfortabli, radot telpu, kura nav simtprocentīgi parocīga. Tā pamatā bieži vien ir nezināšana, tāpēc turpinājumā lasi vairāk par dažādām aktuālām tēmām, kas saistītas ar apgaismojuma izvēli mājoklī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!