Foto: Shutterstock
Intensīvi gaidot un gatavojoties svētkiem, īstais svētku gars laika gaitā mēdz noplakt tieši pirms svētkiem. Ja māja jau uzposta, dāvanas nopirktas un nav atlicis vairs nekas, kas no jauna uzšķiltu svētku laika priecīgo satraukumu, ir īstais brīdis, lai izaicinātu sevi, izkāptu no komforta zonas un ķertos klāt rokdarbiem, izveidojot savu īpašo svētku dekoru!

Ziemassvētki jau patiesi klauvē pie durvīm, taču piekritīsiet – veidot jaunu svētku rotājumu nekad nevar būt par vēlu. Savām rokām darināti rotājumi būs lielisks veids, kā jautri pavadīt laiku kopā ar mīļajiem – bērniem, vecvecākiem vai draugiem. Turklāt svētkos varēsi palepoties ar to, cik oriģināli un pats galvenais – unikāli – ir tavā eglītē vai uz svētku galda atrodamie rotājumi.

Un iespēju pašu rokām radāmiem dekoriem ir ārkārtīgi daudz – jebkurš spēs atrast savai pacietībai un iespējām atbilstošas idejas. Gana daudz skaistu lietu varam radīt no jau mājās pieejamām lietām. Piemēram, no salvetēm varam radīt skaistu galda dekoru, izlocot sirsiņas vai eglītes formu. Arī aiz mežā atrodamajamiem čiekuriem slēpjas daudz variantu svētku dekorācijām. Iespējams, ka šogad ir laiks izliet savu pirmo svecīti, kuru Ziemassvētku vakarā dedzināt sirds siltumam! Vai uztaisīt īsteni latvisku rotājumu – puzuri.

Iespēju bagāža ir patiesi bagātīga, atliek vien iedvesmoties un darīt, tādēļ portāls "Māja&Dārzs" sagatavojis nelielu špikeri, kurā ielūkoties pēc idejām, atrast pamācības un nepieciešamos materiālus. Lai izdodās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!