Foto: Shutterstock
Ar tintes pildspalvu sašmulēt ādas dīvānu vai krēslu var gadīties gan lieliem, gan maziem, galvenais ir rīkoties un darīt visu iespējamo, lai to nomazgātu. Tā kā veikala plauktiņā neatrast tīrīšanas līdzekli ar uzrakstu tintes nomazgāšanai, raugies, ko darīt lietas labā šādā situācijā.

Pirms ķeries klāt pie jebkuras tīrīšanas metodes, vispirms pamēģini ar līdzekli patīrīt kādu ne tik pamanāmu mēbeles daļu, piemēram, atzvetnes aizmugurē, zem roku balstiem, lai neveiksmes gadījumā traips nebūtu manāms. Ir mākslīgās un dabīgās ādas mēbeles, biezākas un mīkstākas ādas, tāpēc arī tīrīšanas metodes var atšķirties piemērotībā, ierosina ''Msn''.

Viens no paņēmieniem, ko var mēģināt – uzpilināt šķidro trauku mazgāšanas līdzekli uz traipa un ar kādas drānas palīdzību censties to nomazgāt. Noteikti neizmanto raupju, sarainu birsti vai švammi, jo ar to tikai sabojāsi mēbeles audumu ar skrāpējumiem.

Ja mājās ir pieejams spirts, samitrini ar to vates gabaliņu un apļveida kustībām berzē sašvīkāto vietu. Svarīgi ik pa brīdim vati apgriezt vai nomainīt pret jaunu, lai ar jau nomazgāto tinti nesasmērētu ādas virsmu nu jau citās vietās.

Pavisam neparasts paņēmiens ir matu laka – uzsmidzini to uz sazīmētā ādas virsmas laukuma, atstāj kādu brīdi ievilkties un tad ar gaišu lupatiņu noslauki. Tintei vajadzētu visai labi nonākt uz drānas līdz ar matu laku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!