Foto: Shutterstock
Gan mazākās, gan lielākās viesistabās nereti rodas vislielākā nekārtība. Pat ja ikdienas ritms liedz parūpēties par vienu no rosīgākajām istabām, šie septiņi kārtības organizēšanas ieteikumi palīdzēs uzturēt viesistabu tīru ilgākā laika periodā.

Vari atviegloti nopūsties, jo viss, kas nepieciešams kārtīgākai viesistabai, ir gudra stratēģija un plānošana. Kā informē portāls "Apartment therapy", sākot ar slēptiem mantu uzglabāšanās veidiem, beidzot ar daudzfunkcionālām mēbelēm – pat viena elementa izmaiņas var radīt lielāku sakārtotību, nekā iepriekš.

Liels grozs sīkumiem

Lielāko nekārtību rada dažādi sīkumi, kas mētājas pa visu istabu. Piemēram, izlasīti žurnāli, šķēres, diegs un adata, telefona lādētājs. Tāpēc labs ieteikums ir izveidot vietu, kur visus šos sīkumus salikt, kad tie nav nepieciešami. Interjerā labi var iederēties liels pītais grozs vai kaste, kur attiecīgi šos sīkumus un tam brīdim nevajadzīgās lietas noglabāt.

Kafijas vai žurnāla galdiņa tīrīšana

Izvēlies sev piemērotāko brīdi, kad dienas laikā pieķersies un sakārtosi kafijas vai žurnāla galdiņu. Uz tā nereti veidojas rosīga nekārtība – kafijas krūzes, žurnāli, dažādi papīri. Ja reizi dienā pievērsīsies šai zonai, viesistaba izskatīsies un kļūs daudz tīrāka.

Foto: Shutterstock

Slēptā mantu krātuve

Ja iespējams, iekārto jaunu slēgta tipa vietu, kur glabāt dažādas mantas. Piemēram, šobrīd arvien vairāk pieejamas daudzfunkcionālas mēbeles – dīvāni, kafijas galdiņi, kumodes, kas ļauj paslēpt mantas iebūvētajās, slēptajās vietās. Dodies izpētē, jo varbūt arī tavam dīvānam ir kāda vieta, kur varēsi paslēpt, piemēram, sen vietu meklējošās ziedu vāzes vai pledus.

Paslēpt zem citām mēbelēm

Viesistabā parasti atrodas dažādas mēbeles – galdiņš, kumode, skapis, plaukti, dīvāns. Tos var izmantot ne tikai paredzētājiem mērķiem, bet arī kā citu elementu paslēpējus. Piemēram, zem mazā žurnāla galdiņa vari novietot sīkumu kasti, savukārt izlasītos žurnālus pamēģini glabāt dīvāna slēgtajā kastē.

Daudzfunkcionāls grāmatu plaukts

Istabas grāmatu plauktā var glabāt ne tikai grāmatas, bet to var pārveidot arī par daudzfunkcionālu vietu citām mantām. Piemēram, starp grāmatām novieto vāzi vai foto rāmi. Tāpat plauktu atsvaidzinās kāda dekora vai trauku izvietošana. Līdz ar to arī viesistabas stratēģiskajai plānošanai nav jāiegādājas kas jauns, bet ir iespējams izmantot jau esošas mēbeles.

Foto: Shutterstock

Sienu izmantošana

Ja nav citu variantu un iespēju, kā radīt papildvietu, vari mēģināt izmantot sienas. Mazāki vai lielāki plaukti pie sienām neaizņems svarīgo grīdas daļu, kur parasti tiek novietotas lielākās mēbeles. Nereti plaukti ir stilīgs viesistabas papildinājums, kur gozējas grāmatas, dekoratīvie augi un dekori.

Atbrīvošanās no nevajadzīgā

Bieži skandētais teiciens, ka savlaicīgi jāatbrīvojas no nevajadzīgām mantām, patiesi darbojas. Nereti lielāko nekārtību viesistabā rada mantas, kas nav aiztiktas mēnešiem ilgi. Veic revīziju un, iespējams, atklāsi vēl neiedomātas vietas savā viesistabā, kur var novietot tev patiešām svarīgās lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!