Foto: Shutterstock
To, vai fenšui pamatlikumu ievērošana praksē strādā vai ir tikai sakritības, visticamāk, pārbaudīt nevarēs nekad, tomēr ir gana daudz piemēru, kas apstiprina to spēkā stāšanos. Un kāpēc gan nepamēģināt ievērot to, kas nav grūti īstenojams un turklāt var palīdzēt mājas dzīvē?

Iedziļinoties šajā mācībā un lasot par to literatūru, spilgti palikušas prātā dažas gudrības, par ko vienmēr atceros attiecīgos brīžos. Piemēram, vienmēr turēt līdz galam aizvērtas vannasistabas durvis – šķiet, tāds sīkums vien ir, tomēr šajā mācībā teikts, ka tā neievērošana var ietekmēt naudas plūsmu mājas saimniekiem. Labāk neriskēt un vienmēr vannasistabas durvis turēt līdz galam aizvērtas. Pie tam – durvis nedrīkst būt čīkstošas. Un ne tikai durvis, arī klozetpoda vāks vienmēr jātur aizvērts.

Kā izrādās, ir pat nozīme tam, kur novieto slotu. Un gan lielajai slotai, gan mazajai ar šaufeli jāglabājas neredzamā vietā, jo esot pieņēmums, ka to redzama klātbūtne var ietekmēt pavarda labklājību.

Pilošs krāns vannasistabā vai virtuvē nav nekāda lielā nelaime, tomēr ilgi šādu problēmu atstāt novārtā nevajadzētu, jo, kā izrādās, mājās pilošs ūdens var aizskalot naudas enerģiju un pat negatīvi ietekmēt veselību mājokļa iemītniekiem. Tāpēc, ja joprojām nav saremontēts pilošais krāns, steidz to vērst par labu!

Foto: Shutterstock

Trauku servīzes kolekcijā saglabāti kādi trauki, kuros radusies kāda plaisa, bet tie ir tik iecienīti un mīļi, ka grūti šķirties? Varbūt fenšui padoms mudinās mainīt domas. Vai tā būtu nodauzīta maliņa krūzei, nedaudz ieplīsis šķīvis vai bļodiņa, mājās šādus traukus glabāt nevajag, kur nu vēl pasniegt ēdienu vai dzērienu tādos. Ķīnieši uzskata, ka bojāti trauki mājās sliktā nozīmē ietekmē ģimenes labklājību.

Pat tādai niansei kā augu izvēlei mājās ir nozīme. Viens no pamatlikumiem ir vecu un kaltētu ziedu glabāšana mājās. Ļoti nevēlami ir glabāt novītušus ziedus – kolīdz tie pabojājušies, bez žēlastības izmet. Vēl ļoti svarīgi nekur neglabāt kaltētus ziedus un augus, kam nav nepieciešams ūdens, piemēram, virši. Šādi augi piesaista negatīvo enerģiju, un kam tas ir vajadzīgs?

Foto: Shutterstock

Turpinot par to, ko mājās nevajadzētu glabāt – tās ir mantas pagultē. Lai vai cik praktiska varētu šķist doma, ka zem gultas var paglabāt teju visu plauktu saturu, to nav vēlams darīt. Vai tās būtu vajadzīgas vai pašreiz neizmantojamas lietas, jebkurā gadījumā pagultei jābūt pilnībā atbrīvotai, jo arī tas ietekmējot mājinieku labklājību.

Tas gan nebūs nekas jauns, tomēr kārtībai un tīrībai mājās ir jābūt, raugoties arī no fenšui mācības. To var attiecināt uz jebkuru telpu – vai tā būtu virtuve, guļamistaba vai viesistaba, kārtībai un tīrībai vismaz normas robežās ir jābūt.

Vairāk noderīgus priekšlikumus par skapja revidēšanu un mantu atbrīvošanos var lasīt šeit.

Raksta tapšanā izmantota grāmata ''Praktiskais fen šui. 168 padomi veiksmei'' (Liliana Tū, Zvaigzne ABC).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!