Foto: Shutterstock
Elektroierīces ir domātas tam, lai mūsu ikdienu padarītu vieglāku. Piemēram, drēbes vairs nav jāmazgā rokām, jo iespējams izmantot plašās veļasmašīnu opcijas, sākot no vienkāršas skalošanas iespējām un beidzot ar tādu netīrumu mazgāšanu, kas pamatīgi ieēdušies apģērbā. Tomēr, lai nenonāktu situācijā, kad no veļasmašīnas izņem sasmakušu apģērbu vai tā pāragri sasniegusi mūža beigas, vērts par veļas mazgājamo mašīnu ikdienā akurāti rūpēties.

Vai tu vienā mazgāšanas reizē piebāz veļasmašīnu tik pilnu ar drēbēm, ka to knapi var aiztaisīt ciet? Vai, vēloties apģērbu padarīt pēc iespējas smaržīgāku, mazgāšanai pievieno vairāk veļas mīkstinātāja nekā norādīts? Vai veļu ātrumā iemet mazgājamajā mašīnā, nemaz kārtīgi nepārbaudot, vai kabatās kaut kas nav palicis? Ja uz šiem jautājumiem atbilde ir pozitīva, tu lēnā garā bojā elektroierīci, kā rezultātā, ļoti iespējams, pēc jaunas būs jāskrien daudz ātrāk nekā kaimiņam. Šie, protams, ir tikai daži no ieradumiem, kas tās bojā – citus meklē šeit.

Starp citu, pārmērīgs veļas pulvera daudzums mazgāšanas reizēs veido ziepju putas, kas atstāj nogulsnes uz dažādām ierīces detaļām un pēc laika sāk nelāgi ost. Šī iemesla dēļ var rasties šķietami absurda situācija – tikko izmazgātas drēbes pēc īsa brīža sāk izdalīt nepatīkamu aromātu. Šādos brīžos drēbes atkal tiek liktas mazgāties, taču aplis ir nebeidzams, līdz kamēr neatmetīsi nelāgo ieradumu un kārtīgi neizmazgāsi tvertnes iekšpusi.

Turpinājumā lasi "Tava Māja" padomrakstus, kas noderēs ikkatram, kuram mājas ir veļasmašīna. Tāpat zemāk atradīsi dažādus trikus, kā veļai izskatīties pēc iespējas mazāk valkātai un tīrākai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!