Foto: Shutterstock
Oža ir viena no cilvēka maņām, kuru apmānīt ir grūti, tāpēc teju katrs savā mājoklī cenšas nodrošināt, lai vienmēr, pārkāpjot ārdurvju slieksnim, varētu sajust patīkamu aromātu. Ja dzīvokļa kopējo smaržu var uzlabot, piemēram, ar aromātiskajām svecēm un smaržīgajiem kociņiem, problēmas var rasties brīžos, kad jāķeras klāt konkrētu lietu un vietu smakas novēršanai.

Varētu šķist, ka sasmakuši apavi taču nav nekāda lielā bēda, tomēr nelāgais aromāts, pamazām izplatoties, var pamatīgi sabojāt kopējo mājvietas smaržu. Tas pats sakāms arī par smaku ledusskapī, kura labi sajūtama brīžos, kad tiek atvērtas durvis. Šīs ir tikai dažas no problemātiskajām vietām, kas ar laiku izplata nepatīkamu aromātu – sarakstam var pievienot arī smaku izlietnē, sasmakušas puķu vāzes, koka grīdas, uz kurām nokārtojušies dzīvnieki, arī deguma smaku cepeškrāsnī un citus nelāgos aromātus.

Nav aplami teikt, ka daudzās situācijās talkā var nākt ķīmiskie līdzekļi, taču bieži vien pietiek arī atvērt virtuves skapīti un izcelt tur esošos tīrīšanas supervaroņus – sodu, etiķi, citronu un citus. Taču vērts paturēt prātā, ka ne visas vietas un priekšmeti tīrāmi vienādi, tāpēc svarīgi zināt pareizos daudzumus un proporcijas.

Lai teju visi mājvietas stūri burvīgi smaržotu, "Tava Māja" sagatavojusi padomu ābeci nebaltām dienām jeb brīžiem, kad saproti – smaka sākusi pamatīgi ietekmēt labsajūtu mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!