Foto: Shutterstock
Trauku mazgājamais līdzeklis allaž ir liels palīgs trauku kalnos, tauku slāņu izberšanā no katliņiem un arī virsmu notīrīšanā, bet nereti tas tiek izmantots lietām, kuras nebūtu jāmazgā ar efektīvo šķidrumu.

Portāls "Apartmenttherapy" ir apkopojis septiņas lietas, kuras nekad nevajadzētu mazgāt ar trauku mazgājamo līdzekli.

Un nekas, ja šķiet, ka nekas jau šīm lietām nenotiks – atrodi veidu, lai tās notīrītu citādāk, jo tām taču ir speciāli paredzētie mazgāšanas līdzekļi, nevis trauku mazgājamais šķidrums.

Šīs lietas teju ikviens ir izmēģinājis mazgāt ar traukiem paredzēto līdzekli

Foto: Shutterstock

Mazgāt seju vai citas ķermeņa daļas

Jūs teiksiet – kurš gan mazgā seju vai citas ķermeņa daļas ar trauku mazgājamo līdzekli? Ziniet, šādi cilvēki patiešām eksistē. Lai gan šķiet, ka trauku mazgājamais līdzeklis varētu būt efektīvs veids, lai mazgātu ar motoreļļu klātās rokas vai melleņu traipus, labāk to nedarīt, jo mazgājamie līdzekļi ir stipri un var kairināt ādu. Portāls iesaka arī traukus mazgāt ar cimdiem.

Kafijas kanniņas mazgāšana

Kā skaidro portāls, katru reizi, kad kafijas kanniņā tiek gatavots gardais dzēriens, kanniņa pievelkas ar īpašo kafijas aromātu un eļļām, kas dzēriena garšu padara labāku. Ja to mazgās ar trauku mazgājamo līdzekli, tad sanāks noņemt nost plāno slānīti, kas kafiju padara gardāku. "Apartmenttherapy" atzīmē, ka ne velti ražotāji iesaka kafijas kannas mazgāt vienkārši ar ūdeni.

Čuguna katli un pannas

Lai gan šķiet, ka eļļainās pannas vai katla mazgāšana ar trauku mazgājamo līdzekli ir izcils risinājums – tā nav. Trauku mazgājamais līdzeklis nav paredzēts šādu trauku mazgāšanai, jo tas noņem nost īpašo virsmu un aizsargslāni. Šeit un šeit vari lasīt plašāk par čuguna trauku mazgāšanu, kopšanu un citiem knifiņiem, lai tā ideāli pildītu savu funkciju.

Citas lietas, kur nevajag pielietot trauku mazgājamo līdzekli

Foto: Shutterstock

Trauku mazgājamā mašīna

Lai gan abi trauku mazgātāji pilda šķietami visas tās pašas funkcijas, atceries, ka tām ir dažādi sastāvi un ķīmiskās formulas. Parastais trauku mazgājamais līdzeklis var pārvērst tavu virtuvi katastrofā, jo no trauku mazgājamās mašīnas var sākt nākt laukā iespaidīgas burbuļu lavīnas.

Veļas mazgājamā mašīna

Trauku mazgājamais līdzeklis nav paredzēts arī veļas mazgājamajām mašīnām. Tas ir paredzēts, lai iztīrītu taukus un netīrumus, bet ne drēbes un smalkus audumus.

Balinātājos un citos šķidrumos

Kad runa ir par tīrāmajiem līdzekļiem – atceries, ka nekad tos nevajadzētu miksēt savā starpā, jo tie var būt toksiski. Protams, tas nav attiecināms uz cilvēkiem, kuri ir ķīmiķi vai eksperti. Tāpēc nekad neiedomājies miksēt un liet savu trauku mazgāšanas līdzekli pie balinātājiem, amonjaka vai jebkādā citā šķīdumā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!