Foto: Shutterstock

Papīra dvielis ir noderīga lieta ne tikai ballītēs, bet arī ikdienišķos mājas darbiņos. Portāls "Delfi.lt" ir apkopojis septiņas neiekdienišķas situācijas, kurās var noderēt papīra dvielis.

Ēdiena gatavošana mikroviļņu krāsnī. Papīra dvieli nepieciešams samitrināt un tad ar to pārklāt ēdienu. Kā uzsver medijs, šī metode varētu izklausīties gaužām dīvaina, bet tas ēdienu pasargās no pārkaršanas.

Papīra dvieli vari izmantot arī par palīgu dažādu zaļumu un dārzeņu ievīstīšanā, lai pēc tam tos novietotu ledusskapī. Arī šeit nepieciešams papīra loksni samitrināt un ietīt zaļumus, jo šādi tie ilgāk saglabāsies svaigi. Līdzīgu principu medijs iesaka pielietot arī ar maizi, bet tādā gadījumā nevajag mitrināt papīra dvieli.

Papīra dvielis var kalpot arī kā tauku daudzuma samazinātājs, jo uz tā var uzlikt pončikus, kartupeļus frī, gaļas šķēles vai citus gardumus, kas tiek gatavoti eļļā. Šādi liekais eļļas daudzums iesūksies papīra dvielī.

Kā vēsta medijs, papīra dvieli var izmantot arī kā kafijas filtru, protams, tas jādara tādos gadījumos, kad patiešām citu variantu nav.

Tāpat papīra dvielis var būt palīgs kosmētikas noņemšanā, ja mājās ir izbeigušās vates plāksnītes. Atliks tikai papīra dvieli samitrināt ar iemīļoto kosmētikas noņēmēju. Izgatavotās salvetes var ievietot pēc tam ledusskapī, jo tad sejai būs patīkams vēsums, kad tās tiks uzklātas uz ādas. "Tava Māja" no pieredzes var ieteikt arī citu papīra dvieļa izmantošanu skaistumkopšanā – lai noņemtu lieko lūpu krāsas kārtiņu, kā arī nosusinātu kosmētikas sūklim lieko ūdens daudzumu.

Ar papīra dvieli var arī saglabāt apavu formu, proti, papīra dvieļa "vidiņš" jeb kartona rullītis var kalpot par palīgu apavu glabāšanā. To vien nepieciešams ielikt apavu iekšpusē. Šādu ieteikumu var izmantot arī somiņu glabāšanā.

Kartona rullītis būs arī lieliska rotaļlieta kaķiem. Turklāt – arī gaužām izdevīga, jo nebūs jāpērk jaunas rotaļlietas mincim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!