Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir pierādīts, ka smaržu izjūta ir ļoti cieši saistīta ar atmiņām. Dažādas smaržas mums rada dažādas asociācijas. Kādas smaržas tev nāk prātā, domājot par teātra apmeklējumu vai saulainu vasaras dienu pie jūras? Un kādas smaržas tavuprāt piestāv svētkiem? Mūsuprāt svētku sezonai piestāv bērnu smiekli, skaisti dekori, viegla fona mūzika, klusināta gaisma un aromāti, kuri palīdz radīt skaistas atmiņas. Iepazīsties ar apartmentteraphy.com speciālistu ieteikumiem, kā pirmssvētku sezonā mājoklī ar dabīgu smaržu palīdzību radīt pareizo noskaņu.

Aromātiskās sveces

Vari izvēlēties gan vaska sveces, kuras piepildīs māju ar vieglu, neuzbāzīgu, medainu aromātu, gan sveces, kuras papildinātas ar dabīgiem materiāliem, piemēram, kafijas pupiņām, kanēli vai rožlapiņām. Starp citu, šādas sveces vari pagatavot saviem spēkiem – tas nav nemaz tik sarežģīti.

Eļļas sveces

Iegādājies eļļas sveces vai pagatavo to, pildot piemērota pudelītē vai cita trauciņā ar šauru kakliņu, parastu olīveļļu, kurai pievienoti pāris pilieni tavas iecienītās dabīgās ēteriskās eļļas. Atliek tikai iestiprināt degli un tu iegūsi ilgmūžīgu sveci. Ja vēlies, vari eļļas pudelē ievietot garšaugu zariņus – tie izskatīsies ļoti dekoratīvi.

Aromātiskie garaiņi

Šis ir pavisam vienkāršs veids, kā mājai piešķirt svētku aromātu. Katliņā vai fondī traukā liec aromātiskos garšaugus, garšvielas, augļu miziņas, pārlej ar nelielu ūdens daudzumu un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai – drīz vien tavs mājoklis piepildīsies ar bagātīgu aromātu buķeti.

Aromātiskais maisījums

To var uzskatīt par aromātisko garaiņu vienkāršoto versiju. Glītu trauku piepildi ar aromātisku kompozīciju – vari tajā ievietot kaltētas rožu ziedlapiņas, kurām pievienota, piemēram, vaniļas esence vai pāris pilieni dabīgās ēteriskās eļļas. Vari traukā bērt čiekurus un papildināt tos ar kanēļa standziņām un anīsa zvaigznītēm un kaltētām citrusaugļu miziņām – variācijas iespējas ir teju bezgalīgas.

Aromātiskie kociņi

Tos vari iegādāties veikalā, bet kāpēc gan kaut ko pirkt, ja vari to pagatavot saviem spēkiem? Tev vajadzēs vien pāris pilienus aromātiskās eļļas, nedaudz degvīna un bambusa kociņus. Šeit atradīsi pamācību.

Izsmidzināmie aromatizatori

Tas nenozīmē, ka istaba jāiesmaržina ar tualetes atsvaidzinātāju. Tev mājās noteikti atradīsies pudele ar pulverizatora uzgali. Piepildi to ar ūdeni, pievieno pāris pilienus apelsīnu, vaniļas, citronu vai citas aromātiskās eļļas un vari ar šo maisījumu atsvaidzināt mājokļa gaisu. Starp citu, tā ir lieliska ideja pašgatavotai svētku dāvanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!