Foto: Shutterstock
Sadzīves tehnika nav mūžīga – tas ir skaidrs, jo agri vai vēlu būs jāsteidz uz veikalu pēc jaunām lietām. Arī jaucējkrāni mēdz nolietoties, tāpēc zemāk vari uzzināt pazīmes, kas par to signalizē.

Iedvesmojoties no portāliem "streamlineplumbinginc.com" un "punctualplumberdallas", esam uzskaitījuši pazīmes, kad jānomaina jaucējkrāns vai jāzvana santehnikas speciālistam.

Jaucējkrāns pil. Ja konstatē, ka jaucējkrāns pil, zini – to nevajadzētu atstāt bez ievērības. Negaidi, kad šie mazie pilieni pārvērtīsies "šalcošā ūdenskritumā", bet vērsies pie speciālista. Ja rocība ļauj, steidz pēc jauna jaucējkrāna. Pilošs jaucējkrāns ir ne tikai kaitinošs, jo visu laiku ūdens "pakšķ" izlietnē, bet arī šī problēma var novest pie lielāka komunālo pakalpojumu rēķina.

Jaucējkrānam ir neparasta ūdens plūsma. Vaicāsiet – kā to saprast? Kad palaiž ūdeni, tad jaucējkrāns teju vai "špļauj" ūdeni vai ūdens plūsma ir nevienmērīga. Iespējams, jaucējkrāns ir bojāts, tāpēc laiks to nomainīt!

Jaucējkrāns "čīkst". Jā, arī jaucējkrāni var čīkstēt, piemēram, kad pagriez maisītāja rokturus, bet tie rada jokainas skaņas. Reizēm atliek to vien ieeļļot ar speciālām smērvielām, bet, ja ar to nav līdzēts, labāk zvanīt santehniķim.

Foto: Shutterstock

Jaucējkrāns vienkārši ir savu laiku nokalpojis. Katrai tehnikai ir savs ekspluatācijas laiks, tajā skaitā arī jaucējkrāniem. Ja jaucējkrāna vizuālais stāvoklis vairs nav apmierinošs, laiks tam teikt ardievas.

Jaucējkrāns pārāk bieži jāremontē. Jā, arī tas ir vēl viens iemesls, kāpēc vērts no tā atvadīties. Kāpēc gan maksāt visu laiku speciālistiem par tā labošanu? Tā vietā neapgrūtini sevi, bet iegādājies jaunu jaucējkrānu.

Jaucējkrāns ir sarūsējis. Tas ne tikai telpā izskatās vizuāli nepievilcīgi, bet arī rada liekas klapatas saimniekiem. Protams, ir vairākas metodes, kā cīnīties ar rūsu – palīgā var nākt ne tikai tā sauktie "tautas padomi", bet arī veikalos nopērkamie līdzekļi. Taču, ja saproti, ka nevēlies ķēpāties ar rūsas noņemšanu, protams, neatliek nekas cits, kā nomainīt jaucējkrānu.

Ja arī tev ir kāds jautājums par jaucējkrāniem vai citām santehnikas iekārtām, tad pastāsti par to mums e-pastā: maja@delfi.lv . Kopā ar speciālistiem mēģināsim rast atbildes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!