Foto: Shutterstock

Veļasmašīna un ledusskapis ir divas ierīces, kuras krietni uzlabo ikdienas dzīvi, bet tās pilda arī funkcijas, kurām nav ne mazākā sakara ar ikdienas darbiem. Iedvesmojoties no portāla "Delfi Dom i Sad", aplūkojam iemeslus, kad veļasmašīnu lieliski var aizstāt ledusskapis.

Tas, protams, nenozīmē, ka tagad ledusskapī varam bērt veļas pulveri un mīkstinātāju, jo tas varēs izmazgāt drēbes tīras un smaržīgas, bet tas varēs veikt alternatīvas darbības, lai uzlabotu apģērbu un apavu izskatu.

Savukārt šajā rakstā vari uzzināt, kas ir astoņas neēdamas lietas, kurām būtu jāatvēl vieta ledusskapī.


Apģērbs, kurš ir nopūkots

Foto: Shutterstock

Piekritīsiet – reizēm garderobē ir tādi apģērbi, kas "met pūkas", kā rezultātā ne tikai mēbeles ir "appūkotas", bet arī mētelis, bikses un citi apģērbi. Tāpat ir dzīvnieki, kuri parūpējas par to, lai arī saimnieka vai ciemiņu apģērbi būtu visi ar pūciņām. Kā iesaka portāls, šādu apģērbu vēlams ievietot maisiņā, bet pēc tam to ielikt ledusskapī uz pāris stundām. Aukstuma rezultātā šāds apģērbs mazāk pūkosies.

"Tava Māja" var ieteikt arī no pūkainiem apģērbiem atbrīvoties ar interneta sensācijas cienīgu metodi, kas izmēģināta arī prakstiski, proti, izmantojot skuvekli! Ar skuvekli var lēnām notīrīt pūciņas, bet vienlaicīgi ir jābūt uzmanīgam, lai ar kādu pēkšņu kustību neizveidotu robu apģērbā.
Tāpat talkā var nākt klasiska metode – drēbju rullītis. Šeit vari izlasīt, kur vēl 14 radošas idejas, kur vēl mājas darbos izmantot drēbju rullīti.

Lūk, vēl viens radošs veids, kā no apģērba noņemt pūciņas. Jāņem talkā tikai skrubis.


Netīrie džinsi un veļa


Foto: Shutterstock
Džinsi katru mazgāšanas reizi paliek par toni gaišāki, tas ir skaidrs ikvienam. Ja jums tas neiet pie sirds, tad portāls iesaka džinsus ielikt ledusskapī. Protams, tas šo apģērba gabalu nepadarīs tīrāku, jo ledusskapim taču nav šādas funkcijas, bet netīrā drēbju smaka gan pazudīs. Turklāt – džinsu krāsa neizbalēs!

Ja tev šāda ideja nav pa prātam, tad šajā rakstā varēsi izlasīt, kā pareizi veļasmašīnā mazgāt džinsa auduma drēbes, lai saglabātu zilo krāsu. Savukārt šeit varēsi izlasīt, ko nepieciešams darīt, lai džinsi nekrāsotu citas drēbes un arī mēbeles.

Kā uzsver portāls, veļa nav jāsteidz mazgāt katru reizi, kad tā nesmaržo labi. Smaku likvidēšanai to var ielikt ledusskapī. Nakts saldētavā un smaka būs pazudusi, vēsta "Delfi Dom i Sad".

Mazi un smakojoši apavi

Foto: Shutterstock
Saldētava var kalpot par lielisku palīgu, lai pastieptu apavus, kas ir nedaudz par mazu un spiež. Šo triku no pieredzes ir izmēģinājusi arī "Tava Māja". Apavos jāieliek plastmasas maisiņš, jāpiepilda tas ar ūdeni un jāielik pāris stundas saldētavā. Sasaldētais ūdens apavus nedaudz papletīs. Tikai jāņem vērā, ka nekādā gadījumā nevajadzētu apavos liet iekšā ūdeni "pa taisno" un tad saldēt, jo tad apaviem nodarīsi postu, turklāt apavus nāksies žāvēt vairākas dienas.

Savukārt šeit varēsi izlasīt plašu aprakstu par to, kā ienēsāt zamšādas, ādas, lakādas un mākslīgās ādas apavus.

Apavus ledusskapī var likt arī tādā gadījumā, ja tie ir smakojoši. Princips ir līdzīgs kā apģērbiem -ledusskapis palīdz "izvilkt" laukā smakas.


Košļājamās gumijas sekas


Foto: Shutterstock
Noteikti, ka ikviens kaut reizi dzīvē ir saskāries ar visai nepatīkamu problēmu, proti, pie apģērba pielipušu košļājamo gumiju. Kā skaidro portāls, neganto lipekli iespējams laukā no apģērba dabūt ar saldētavas palīdzību. Apģērbs jāievieto saldētavā, bet pēc tam rūpīgi jānoņem nost košļājamā gumija. Kā iesaka medijs, šis pats triks labi strādā arī tad, ja uz apavu zolēm ir pielipusi košļājamā gumija.

Šeit vari izlasīt plašāku informāciju par rīcību un ieteikumiem, ja pamani uz sava apģērba košļājamo gumiju.

Savukārt šeit vari aplūkot, kā ar gludekļa palīdzību var noņemt no apģērba košļājamo gumiju:


Zeķubikšu dzīves paildzināšana


Foto: AFP/Scanpix
Sievietes noteikti piekritīs, ka neilona zeķubikses reizēm mēdz sagādāt īstas galvassāpes, jo tās ir tik plānas, ka saplīst vilkšanas laikā. Kā iesaka portāls, ar zeķubiksēm var veikt dažus paņēmienus, lai paildzinātu to dzīves ilgumu, proti, ieliekot tās ledusskapī.

Tās nepieciešams palikt zem ūdens strūklas, bet pēc tam mitras ielikt saldētavā pa nakti. Nākamajā dienā zeķubikses jāizņem no saldētavas un jāatlaidina līdz tādai temperatūrai, kad tās uzvilkt ir patīkami. Šo paņēmienu portāls iesaka veikt tikai vienu reizi.


Karš pret kodēm


Foto: Shutterstock
Kā uzsver portāls, šis varbūt nav tas labākais veids, kā atbrīvoties no kodēm, bet tas ir variants, kurš strādā. Apģērbs ar kodēm jāieliek saldētavā vismaz uz 24 stundām, bet pēc tam jāņem ārā un jāiztīra.

Ja ar to nav līdzēts, tad šajā rakstā varēsi izlasīt, kā atbrīvoties no drēbju kodēm. Arī šeit atradīsi dažus vērtīgus padomus, lai uzvarētu cīņu pret kodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!