Foto: Shutterstock

Soda ir unversāls palīgs mājas darbos, jo tā ne tikai novērš nepatīkamos aromātus, bet arī tā noder ēdienu pagatavošanā. Kur vēl izmantot sodu, lūko portāla "The Spruce" ieteikumos.

Izlietnes notekas. Noteikti ikviens reiz ir redzējis "vulkāna" izvirdumu, kas notiek tad, ja uz sodas tiek uzliets virsū etiķis. Kā vēsta portāls, soda izlietnes notekā palīdzēs mazināt nepatīkamo smaku. Pulveri vēlams iebērt notekā, bet pēc tam virsū tam uzliet karstu ūdeni.

Veļas mazgājamā mašīna. Dzeramā soda var kalpot kā alternatīva veļas pulverim. Kā veļasmašīnā mazgāt apģērbu ar sodu, lūko šeit.

Ledusskapis. Ar sodas palīdzību var ledusskapī neitralizēt nepatīkamos aromātus. To var iebērt trauciņā un ievietot ledusskapī, lai no nepatīkamajām smakām nebūtu ne vēsts! Tāpat ar sodu var nomazgāt netīrumus, kas pieķepuši pie ledusskapja virsmām.

Katli un pannas. Soda būs īsts brīnumlīdzeklis gadījumos, kad katliņš vai panna ir piedeguši. Līdzeklis jāieber pannā vai katlā, jāuzlej ūdens, bet pēc tam liec katlu uz plīts un karsē tik ilgi, līdz piedegušais slānis ir atmiekšķējies. Šajā rakstā vari izlasīt plašāk par to, kā tīrīt piedegušu katlu ar sodu.

Mikroviļņu krāsns. Ar sodu vari izberzt arī mikroviļņu krāsni. Kā vēsta portāls, universālais līdzeklis palīdzēs notīrīt arī eļļainus traipus.

Cepeškrāsns. "The Spruce" tikai atgādina, ka tīrīšanas darbus vēlams veikt tad, kad krāsns jau ir atdzisusi. Lai atvieglotu tīrīšanu – ņem talkā ar ūdeni piepildītu pulverizatoru, kuru uzsmidzināt uz sodas.

Trauku mazgājamā mašīna. Arī šo elektroierīci nepieciešams tīrīt! Soda arī kalpo kā alternatīva trauku mazgājamajiem līdzekļiem, kā arī tā palīdzēs atsvaidzināt trauku mazgājamo mašīnu!

Atkritumu kaste. No tās bieži vien virmo nepatīkams aromāts. Tā likvidēšanā var palīdzēt soda. Par sodas efektivitāti smaku novēršanā pārliecinājusies arī "Tava Māja" – atkritumu kastē jāieber soda, bet pēc tam jāuzlej virsū ūdens. Pēc tam atkritumu kaste jāizmazgā un jāizslauka. Tā būs teju kā jauna!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!