Foto: Shutterstock
Reizēm ikdienas darbu veikšanai pietrūkst laika un 24 stundas diennaktī ir par maz, lai pagūtu visu. Ja saskaries ar šādām problēmām mājas pienākumu veikšanā, pareiza plānošana var būt panākumu atslēga. Saplāno, kurus mājasdarbus rūpīgāk veiksi katru nedēļu, bet kuru – katru mēnesi. Lai tev palīdzētu, apkopojām "Goodhousekeeping" ieteikumus veiksmīgai darbu sadalei.

Iespējams, plašāku mājas tīrīšanu veic nedēļas nogalē, un tad patiesi var apjukt darāmo lietu jūklī. Pārāk bieža priekšmetu un mājvietas stūru tīrīšana nav nepieciešama, tāpēc tos darbus atliec uz mēneša beigām.

Lūk, pastāstīsim, ko vajadzētu mazgāt un tīrīt katru nedēļu!

Pirmkārt, veļas mazgāšana. Šis mājas darbs daudziem šķiet nogurdinošākais un nepatīkamākais, taču jāmēģina tajā atrast arī pozitīvā puse – atkarībā no režīma, pēc ielikšanas veļas mašīnā tev ir pietiekoši daudz laika, lai darītu citas lietas. Daudzi izvēlas labāk likt mazgāties drēbes katru vakaru, bet tas var būt neizdevīgāk (nedēļas laikā sakrāsies vairāk, piemēram, balto drēbju un būs jāmazgā vienu, nevis trīs reizes).

Foto: Shutterstock

Tāpat ieteicams pieķerties vannas istabas/tualetes virsmu tīrīšanai reizi nedēļā. Iespējams arī tava pieredzē ir situācijas, kad, tīrot zobus, netīšām izdodas nošmulēt spoguli – šī priekšmeta tīrība lielā mērā nosaka regularitāti.

Mājvietas paklāji sauktin sauc pēc tīrīšanas katru nedēļu. Ja paklājs ir tikai vienā telpā, raizes ir mazākas, taču vairāku istabu izsūkšanai jāierēķina laiks vienā no nedēļas dienām. Kā izvēlēties labāko, jaudīgāko un izdevīgāko putekļu sūcēju, lasi šajā rakstā.

Kas var būt labāks par iegulšanos tīrā, jaunā gultasveļā? Lai patīkamās sajūtas vairotu, gultas veļas mazgāšanai arī ieteicams pievērsties reizi nedēļā.

Ēst gatavošanas laikā reizēm nepietiek laika, lai noslaucītu visas virsmas, taču piekaltuši netīrumi nepadarīs tīrīšanu vieglāku – šo darbiņu iekļauj iknedēļas sarakstā. Ja vēlies izvairīties no plīts mazgāšanas, apskati šo padomu, kā tev talkā var nākt folija. Neizmirsti, ka virtuves uzkopšana ietver grīdu mazgāšanu, jo reizēm pat nevaram iedomāties, kas tik netīšām neizkrīt no rokām un nepaliek uz zemes!

Foto: Shutterstock

Lai veļas kastē saturs nepildītos ar desmitiem drēbju gabaliem dienas laikā, pārdomā divreiz vai konkrētā lieta patiešām ir jāmazgā. Protams, sporta tērpu vai citas nosmērētas drēbes ir jāmazgā, taču nereti cilvēki liek veļasmašīnā tikai reizi uzvilktu apģērbu, kad nemaz nav nepieciešamība to mazgāt.

Reizi mēnesī ieteicams slaucīt lampas – šo darbiņu reizēm veicam pārāk bieži. Nevarētu teikt, ka tas ir vieglākais no mājas pienākumiem, jo tomēr jāuzkāpj salīdzinoši augstu un nedaudz jātēlo kaskadieris. Neapgrūtini sevi par daudz!

Runājot par āra jakām, tās mazgāšanas plānā vajadzētu iekļaut reizi trijos mēnešos. Neskatoties uz to, ka vilktas dienu no dienas, tās parasti nav tiešā kontaktā ar ādu, tāpēc nav tik regulāri jāmazgā.

Ar aizkaru mazgāšanu arī nevajag aizrauties. Reizēm var šķist, ka tos nepieciešams mazgāt bieži, lai gaisma spētu ienākt telpā divtik labāk, taču "Goodhousekeeping" uzver, ka tos vajag tīrīt tikai reizi pusgadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!