Foto: Shutterstock

Līdz ar decembra pirmo datumu sagaidīšanu mājās, kur Ziemassvētki ir gada gaidītākie svētki, noteikti iederēsies adventes kalendārs, kas katru dienu iepriecinās un pietuvinās svētku sajūtu. Bērniem gatavoti vai pašu priekam, nav nozīmes, galvenais, ka par svētku gaidīšanas laiku ir padomāts.

Viena no brīnišķīgākajām manām bērnības atmiņām saistībā ar Ziemassvētku gaidīšanas laiku, ir tieši adventes kalendārs. Mamma vienmēr bija parūpējusies, lai katru dienu būtu kāds neliels prieciņš svētku gaidīšanas laikā, tāpēc mudinu ne vien bērnus, bet arī pieaugušos šādā pat veidā iepriecināt visu turpmāko mēnesi.

Tā kā 1. decembris jau klauvē pie durvīm, laika adventes kalendāra izveidei nav daudz. Bet nav arī tik maz, lai nepagūtu izveidot neko, tāpēc smelies iedvesmu no Instagram atrastajiem piemēriem, kas neprasīs daudz pūļu un laika prieka radīšanai līdz pat Ziemassvētkiem.

Kādā istabas kaktā ieliec lielā vāzē vai spainī zarus, kas ideālajā gadījumā nopūsti ar kādu krāsu, piemēram, sarkanu, baltu vai zelta, un iekarini tajos nelielas aploksnītes, auduma maisiņus vai citas paciņas, kurās ielikt kārumus vai vēlējumus katrai dienai.

A photo posted by Sév. Tex (@sevtex) on Nov 30, 2016 at 1:48am PST

Ja nu gadījumā krājumos ir pietiekami daudz burciņu, nopūt tās ar krāsu, uzsien lapiņu ar nozīmīti vai uzraksti katrai datumu, kad paredzēts to atvērt, un izkārto tās uz palodzes vai kur citur. Nokrāsotās burciņās nebūs redzams noglabātais saturs, turklāt tās ir gana lielas, lai noglabātu dažāda lieluma dāvaniņas.

A photo posted by Mel Grangigi (@melgrangigi) on Nov 30, 2016 at 2:02am PST

Ar šo idejas īstenošanu būsi nošāvis divus zaķus ar vienu šāvienu. Uz koka paneļa vai kādas līstes, kurai pienagloti dēlīši viens zem otra, veidojot egles formu, piestiprini, pielīmē vai iesien papīra (sviestmaižu) maisiņus, kuriem uzrakstīti datumi. Skaists gala rezultāts, kas kalpo gan kā imitācija eglei, gan radošs adventes kalendārs.

A photo posted by Trine (@hoytrykk) on Nov 29, 2016 at 12:14am PST

Ja iepriekš atrādītais piedāvājums šķiet par sarežģītu, vienkāršo ideju ar maisiņu pieknaģēšanu striķīšos. Eleganti izskatīsies tie iekārti rāmī, bet vienkāršākā versijā vari striķus iekārt pie sienas.

Lūk, vēl viena pavisam vienkārša ideja adventes kalendāram! Sapako kārumus vai nelielās dāvaniņas maisiņos, aizlīmē, uzraksti datumus un ar līmlenti pielīmē pie sienas.

A photo posted by Kaz Chandler (@kazchandler) on Nov 30, 2016 at 1:41am PST

Ideālajā gadījumā maisiņus var sašūt pats, bet, ja nav lustes tik piņķerīgam darbam, nopērc jau gatavus, ko pēc tam iekārt no zariem veidotā pakaramā.

Šinī idejā laiks būs nepieciešams vien maisiņu aprakstīšanai. Salikti uz galda, palodzes, plaukta, tie kalpos kā alternatīva adventes kalendāram.

Attaisnojums par vietas trūkumu ir nevietā. Lūk, ļoti veiksmīgs piemērs tam, ka pat nelielā telpā var atrast vietu adventes kalendāram. Varbūt jāīsteno tieši šī ideja?

A photo posted by @gamila88 on Nov 30, 2016 at 1:26am PST

Ja nav lustes pakot saldumus tūtiņās un maisiņos, būs jauki katru dienu ģimenes locekļus iepriecināt ar kādu novēlējumu katrai dienai. Labākā vieta to novietošanai, protams, ir ledusskapis. Katrai dienai kāds labs vēlējums – tik daudz jau nu gan var atlicināt laiku prieka radīšanai tuvākajiem?

A photo posted by Magdalena Wilgosz (@megivils) on Nov 30, 2016 at 1:18am PST

Šāds adventes kalendārs kalpos kā svētku sajūtas rosinošs dekors visu decembri!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!