Foto: Shutterstock

Veļas mazgājamā mašīna būtu pelnījusi ne vienu vien pateicības vārdu par labo darbu, ko tā dara katru reizi, taču šī vērtīgā ierīce būtu pelnījusi arī pienācīgu aprūpi, par ko ne visi vienmēr atceras. Portāls goodhousekeeping.com apkopojis biežāk pieļautās kļūdas, kas ietekmē ne tikai veļas mazgāšanu, bet arī ierīces kalpošanu.

Veļas mašīnas pārpildīšana

Lai vai cik ļoti būtu nepieciešams vienā mazgāšanas reizē ietilpināt visu mazgājamo veļu, to nevajadzētu pieļaut. Katrai veļas mašīnai ir savi ierobežojumi un limits, ko nav ieteicams pārsniegt, taču jebkurā gadījumā nevajadzētu to pārpildīt, jo ar ūdens klātbūtni saturs kļūs vēl pilnīgāks un smagāks un tas noteikti nenāk par labu tās kalpošanai. Pārpildītā veļas mašīnā drēbes noteikti arī neizmazgāsies tik labi, jo pulveris vai līdzeklis nevar aizsniegt visas spraugas, turklāt veļa nevar arī tikt kārtīgi izskalota.

Veļas pulvera vai līdzekļa dozēšana

Reti kurš aizdomājas par to, cik daudz nepieciešams pievienot mazgāšanas līdzekli. Centies ievērot ražotāja norādes, cik daudz līdzeklis nepieciešams uz konkrētu veļas daudzumu, pretējā gadījumā ierīcei būs grūti tikt galā gan ar pārlieku lielu putu daudzumu, gan arī pārāk mazu, lai veļa tiktu pienācīgi izmazgāta.

Dažādu režīmu uzstādīšana

Vairums visās veļas mazgāšanas reizēs izmanto vienu režīmu, taču to dažādība nav paredzēta dzīves sarežģīšanai, bet gan atbilstošai veļas mazgāšanai. Saudzīgo režīmu izvēlies apģērbam, kam tas tiešām nepieciešams, bet karstāka ūdens temperatūra noteikti jāuzstāda, kad tiek mazgāta baltas krāsas veļa.

Ierīces mazgāšana

Ar laiku katra veļas mašīna būs izslāpusi pēc tās izmazgāšanas, lai tajā nekrātos kaļķa nogulsnes, attīrītos notekas un nodalījumi pulvera un veļas mīkstinātājam. Ieteicams regulāri ar mitru lupatiņu izslaucīt šos nodalījumus, kur tiek lieti vai bērti līdzekļi, tāpat regulāri pārbaudi vai ierīcē nav palikuši diegi, salvešu gabaliņi, kādi gruži vai citas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!