Foto: Shutterstock
Kad jāķeras klāt mājas uzkopšanas, tīrīšanas vai mazgāšanas darbiem, roka stiepjas lupatas un kāda universāla tīrīšanas līdzekļa virzienā. Lai gan ar sodu, etiķi un sāli dažādās variācijās iespējams atrisināt daudzas problēmas, reizēm to izmantojums var nebūt efektīvākais variants. Šoreiz ielūkosimies dažādos ikdienas darbos, kuros iztiksi gan bez sadzīves ķīmijas, gan arī klasiskajiem palīgiem.

Patiesi – daudzas problēmas var atrisināt virtuves skapīšu saturs, piemēram, citroni un iepriekš minētā soda. Tāpat talkā var nākt arī trauku mazgājamais līdzeklis, kas, sajaukts noteiktās proporcijās, var palīdzēt likvidēt visdažādākos traipus. Taču, vai esi kādreiz domājis, ka mājas darbos var labi noderēt arī tādas sadzīviskas lietas kā skuveklis, zobu pasta un birste? Protams, katra no tām var būt noderīga cita darbiņa veikšanā un ne vienmēr tie pārklājas, tomēr nereti cilvēki apstājas pie primārā izmantošanas varianta.


Taču var arī gadīties, ka ar klasiskajiem tīrīšanas līdzekļiem vai palīgrīkiem vienkārši vairs nevar tikt galā. Ja pēc drēbju mazgāšanas aizvien kādu pleķi var redzēt, vari apsvērt aspirīna tabletes pievienošanu, kas veiks līdzīgu funkciju kā citronskābe vai etiķis. Savukārt reizēs, kad uz apģērba neveiksmīgi uzsparkšķējusi eļļa vai tauki, bet ar tīrīšanu nesokas, jāmeklē pēc visparastākā krīta gabaliņa, kas situāciju manāmi uzlabos.

Kad izmēģināti visi tradicionālie varianti, kas parasti tiek likti lietā problēmas atrisināšanā, bet iepriecinošs rezultāts kā nav, tā nav redzams, vērts meklēt alternatīvus variantus! Turpinājumā esam apkopojuši stāstus, padomus un izmēģinātus variantus no "Tava Māja" ieteikumu lādes, kas palīdzēs atvieglot mājas soli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!