Foto: Shutterstock
Pat gardākais kokteilis, kas ieliets kristālspožuma zaudētā glāzē, nebūs tik baudāms. Ja mājās nav trauku mašīna un skalošanas līdzeklis, kas parasti nospodrina stiklu, aizlienē šo triku spožuma atgūšanai.

Pirms ķeries klāt pie glāžu spodrināšanas, zini, ka miglaino kārtiņu uz stikla rada karsts un kaļķains ūdens, tāpēc ar ūdeni vien nepietiek, lai atgūtu spožumu. Dažkārt pat vairākkārt mazgājot glāzes trauku mašīnā, spožums joprojām nav atgūts, tāpēc glābiņš ir trauku skalošanas līdzeklis. Ja nevies uzticību šim līdzeklim, alternatīvu var atrast virtuves skapītī, un glāzes nospodrināt arī bez ierīces palīdzības.

Vispirms glāzi rūpīgi izmazgā un nožāvē, raksta portāls ''Goodhousekeeping''. Samitrini sausu drānu ar galda etiķi, apslauki ar samitrināto vietu glāzes visas malas, it kā apslaukot nespožās vietas, noskalo to zem vēsa, tekoša ūdens, un skat – glāze atkal spoža, kā tikko iegādāta!

Starp citu, šo triku var izmantot arī trauku mašīnas gadījumos, tikai etiķi lej nevis kādā nodalījumā, bet nelielā trauciņā, ko ieliek apakšējā nodalījumā zem glāzēm, pirms ierīces ieslēgšanas.

Vairāk noderīgus padomus, kā pareizi mazgāt glāzes, lai tās nezaudētu savu spožumu, uzzini arī šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!