Foto: Shutterstock
Lai vai cik rūpīgi sekotu līdzi mājas tehniskajam stāvoklim, remontdarbiem, dažreiz neparedzētu apstākļu dēļ notiek kas tāds, kā novēršanā atbildes jāmeklē pie speciālistiem. Tā rīkojies arī kāds ''Tava Māja'' lasītājs, ar mūsu starpniecību cenšoties noskaidrot, kā rīkoties, ja laminētās iekšdurvis uzbriedušas un vairs nav tik viegli aizveramas, kā sākotnēji.

Lasītājs skaidro, ka sākotnēji ar durvīm viss bijis kā nākas. Vērušās gan vaļā, gan ciet tīri labi, bet ar laiku tas kļuvis arvien grūtāk izdarāms, un tagad durvis veramas vien ar lielu piepūli un pamatīgu blīkšķi, jo tās šķiet uzbriedušas un vairs nepiemērotas ailes izmēram. Kā rezultātā varētu rasties šāda problēma un kādi ir iespējamie risinājumi, noskaidrojām no ''Baltijas durvis'' speciālista Aigara Ručevska.

Kā skaidro speciālists, laminētas iekšdurvis ir ekonomiska tipa durvis ar kartona pildījumu, kas pēc būtības nav piemērotas lietošanai telpās ar palielinātu mitruma līmeni. Ja durvis uzstāda vietās ar paaugstinātu mitrumu, tad visbiežāk tās uzbriest, un tā var gadīties, piemēram, vannasistabā, tualetē, pagraba telpās, pirts telpās u.c. Ieteicams šādās telpās neuzstādīt laminētas durvis, bet finierētas vai masīvkoka durvis.

Lai novērstu durvju uzbriešanu, var lietot speciālos mitruma nosūcējus, tādā veidā var apturēt turpmāko durvju uzbriešanu. Ja mitruma savācējs pietiekami izžāvēs gaisu telpā, arī durvis var laika gaitā nedaudz sarauties, tomēr te gan speciālists min faktu, ka durvis var arī pēc tam deformēties. Ēvelēt laminētas durvis nevarēs, tāpēc lielākoties šādās situācijās durvis jāmaina, pirms tam novēršot mitruma rašanās cēloni vai arī izvēloties telpai piemērotas durvis. Te atradīsi noderīgus padomus, kā izvēlēties piemērotas iekšdurvis mājoklim.

Ja lietas labā nekas netiks darīts, laminētas durvis, kā jau jebkurš kartona izstrādājums, zaudēs gan formu, izskatu, gan funkcionalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!