Foto: Shutterstock
Zeme ir iegādāta, bet dzīvojamās ēkas vēl nav. Vai šādā īpašumā drīkst deklarēt dzīvesvietu? Meklējam atbildi uz šo jautājumu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

"Vai ir iespējams deklarēt dzīvesvietu īpašumā, kur nav ēkas?" – šis ir viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājaslapā. Tajā var atrast informāciju ne tikai par deklarēšanos, bet arī citiem jautājumiem, piemēram, pasēm un eID kartēm, naturalizāciju utt.

Kā teikts PMLP mājaslapā, ir iespējams deklarēt dzīvesvietu īpašumā, kur nav ēkas.

PMLP mājaslapā skaidro, ka tas ir iespējams, ja personas dzīvesvieta atbilst Dzīvesvietas deklarēšanas likumā noteiktajām dzīvesvietas pazīmēm, proti, dzīvesvieta ir jebkura personas brīvi izraudzīta ar nekustamo īpašumu saistīta vieta (ar adresi), kurā persona labprātīgi apmetusies ar tieši vai klusējot izteiktu nodomu tur dzīvot, kurā dzīvot tai ir tiesisks pamats un kuru šī persona atzīst par vietu, kur tā sasniedzama tiesiskajās attiecībās ar valsti un pašvaldību.

Cik daudzi var deklarēties vienā nekustamajā īpašumā? PMLP norāda – normatīvajos aktos nav noteikti ierobežojumi deklarēto personu skaitam vienā nekustamajā īpašumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!