Foto: LETA
Ir daudzdzīvokļu nami, pie kuru fasādes Latvijas karogs plīvo visu gadu – ne tikai svētku dienās. Bet, protams, laika zobs tos arī nesaudzē, kā rezultātā karogs vairs nav pirmā svaiguma. Kuram būtu jānomaina šāds karogs un kam jāmaksā par jauna karoga iegādi – par to raksta turpinājumā.

"Kam jānomaina bojāts karogs pie daudzdzīvokļu ēkas? Pašiem iedzīvotājiem? Vai to dara apsaimniekotājs?" portālam "Māja&Dārzs" vaicā Jānis. "Vai karoga nomaiņa notiek par dzīvokļa īpašnieku budžetu, proti, pēc tam tas parādīsies rēķinā?"

Portāls "Māja&Dārzs padomu taujāja namu apsaimniekotājam SIA "Latvijas Namsaimnieks". Lūk, kā šo situāciju komentē SIA "Latvijas Namsaimnieks" juriskonsulte Elīna Čimure: "Standarta situācijā karoga izkāršanu nodrošina dzīvojamās mājas pārvaldnieks, tomēr jāņem vērā, ka pārvaldnieks uzdevumu pilda dzīvokļu īpašnieku vārdā un dzīvokļu īpašnieku pienākums ir nodrošināt finansējumu šī uzdevuma izpildei. Līdz ar to pārvaldnieks var iegādāties jaunu karogu, bet finansējumu karoga iegādei jānodrošina dzīvokļu īpašniekiem. Katrā dzīvojamā mājā situācija var būt individuāla un būtu jāskatās noslēgtā pārvaldīšanas līguma nosacījumi. Parasti šādi izdevumi tiek segti no dzīvojamās mājas uzkrājuma fonda līdzekļiem, bet, ja tāda nav vai uzkrājuma fondā nav pietiekošu finanšu līdzekļu, tad izdevumi var tikt izrakstīti kā atsevišķa pozīcija ikmēneša rēķinā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!