Foto: Shutterstock

Izvēle par labu vannai vai dušai lielākoties aprobežojas ar telpas platību, jo nereti telpa ir tik maza, ka vannai gluži vienkārši nav vietas. Iedvesmojoties no portāla "Delfi Dekor", aplūkojam, kas ir izdevīgāka mazgāšanās vieta — duša vai vanna.

Izvēle par labu vannai Sapņu mājā, protams, noteikti būtu paredzēta vieta gan vannai, gan dušai, bet realitātē jāizvēlas par labu vienam variantam. Kā raksta portāls "Manonamai.lt," vannām par labu parasti lemj jaunie vecāki, kuriem ir mazuļi. Savukārt no tām atsakās vecāki, kuru bērni jau ir izauguši. No otras puses vannu var izmantot "divi vienā", jo tā var arī būt kā duša.

View this post on Instagram

A post shared by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀💫Диана (@di_ot_dyshi) on Feb 10, 2019 at 9:45am PST


Izvēle par labu dušai. Kā uzsver portāls, dušu lielākoties izvēlas cilvēki, kuriem ir intensīvāks dzīves ritms, jo dušā var "ieskriet" kaut vai uz četrām minūtēm. Tāpat dušas ir iecienījuši arī vecāka gada gājuma cilvēki, jo tiem vieglāk ir tajās iekļūt.

Kas izdevīgāks: vanna vai duša


Portāls arī aplēsis ūdens daudzumu, kas aiztek kanalizācijas caurulēs pēc mazgāšanās dušā vai vannā. Kā vēsta "Delfi Dekor", neatkarīgi no vannas tilpuma, vidējais ūdens patēriņš ir 120 līdz 250 litri, bet dušai tie ir 80 līdz 100 litri. No otras puses – ja dušā iet katru dienu un bieži, tad nekāda dižā ūdens ekonomēšana nesanāk, bet, ja cilvēks nolemj iet vannā (pielaistā pilnā ar ūdeni), tad tas ir retāk.

Taču, ja ir liela ģimene, tad, protams, izdevīgāks variants ir duša, nevis vanna, jo šādi varēs ieekonomēt ūdens daudzumu. Tāpat jāliek aiz auss, ka tomēr katrs pats mazgāšanās reizē var mainīt ūdens spiedienu, lai šādi arī mazinātu izmaksas par ūdeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!