Mājas rotāšanu svētkiem noteikti nevajag atlikt uz pēdējo brīdi, jo tāpat tajās dienās būs darbi pilnas rokas, tāpēc par tādiem sīkumiem, kā vāzēm, kur izkārtot pļavu puķes nudien nebūs laiks domāt. Tāpēc portāls ‘’Māja&Dārzs’’ aicina izmantot stikla pudeles, kas izskatīsies vēl pievilcīgākas, ja tiks nokrāsotas vienā krāsā.

Nepieciešamais:

  • Stikla pudeles dažādās formās
  • Krāsas aerosols pēc izvēles
  • Plēve

Vispirms nepieciešams sagatavot visas pudeles. Tās noteikti jāizmazgā ar speciālo pudeļu birsti gan no iekšpuses, gan no ārpuses, tāpat tām jābūt bez etiķetēm un līmes paliekām. Līmi un uzlīmes var viegli norītīt ar etiķa vai acetona palīdzību. Pēc mazgāšanas pudelēm pilnībā jānožūst, citādi krāsa nepielips pie pudeles virsmas.

Šo procesu ieteicams darīt ārā, jo krāsa aerosolā var nosmidzināt arī apkārt esošos priekšmetus, turklāt telpās nebūs patīkami elpot radīto gaisu. Izklāj uz zemes plēvi vai kādu citu materiālu, kuru nav žēl nosmērēt.

Izkārto uz plēves visas stikla pudeles vai traukus, ko vēlies nokrāsot.

Delfi

Ar krāsas aerosolu nopūt pudeles no visām pusēm. Centies krāsu pūst vienmērīgi no vienāda attāluma. Nopūt arī pudeles apakšu un korķa daļu, lai pudele būtu noklāta ar krāsu pilnībā no visām pusēm.

Ļauj pudelēm pilnībā nožūt.

Kad pudeles nožuvušas, izkārto tajās pļavu puķes un ielej ūdeni.

Iedvesmai! Ar šo pašu krāsu var nopūst arī putnu būrīšus, citus stikla traukus un dizaina priekšmetus, lai radītu saskaņotu noformējumu. 

Balta krāsa ir pārliecinoša izvēle, jotā labi piestāvēs jebkuriem svētkiem, taču labi izskatīsies arī dažādi pasteļtoņi un spilgtas krāsas.

Šādi nokrāsotas pudeles labi iekļausies gan mūsdienīgā interjerā, gan arī lauku mājās uz plaukta, uz svētku galda ārā vai uz palodzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!