Foto: Kadrs no video
Baloni ir izmantojami ne tikai, lai kādu sveiktu svētkos vai dekorētu telpas – ar minimāliem līdzekļiem un to palīdzību iespējams radīt stilīgus traukus, glītas gaismu virtenes, gan arī skaistas ledus bumbas. Atvēli nedaudz sava brīvā laika un rodi pielietojumu baloniem, kuri jau kādu laiku neizmantoti guļ plauktā.

Ja mājās esošās rotaslietas vai citi sīkumi stāv katrs savā stūrī, stilīgs trauciņš to glabāšanai būs tieši laikā! Atver savu šūšanas piederumu kastīti un atrodi tajā pašas krāsainākās pogas, no kurām jaunais trauks tiks veidots.

Uzpūt balonu un uz apaļās malas sāc klāt PVA līmi – to ērti darīt ar nelielu otiņu. Pēc tam liec virsū pogas un kārto vienu otrai blakus. Pogu daudzums atkarīgs no tā, cik lielu trauku vēlies iegūt. Kad tas izdarīts, apsmērē pogas no otras puses ar līmi un pagaidi, kad nožūs. Tam seko nobeiguma fāze – ar adatu pārdur balonu un vienkārši atdali no jaunā trauciņa. Lūk, tas ir gatavs lietošanai!

Līdzīgi iespējams uztaisīt arī gliteros mirguļojošu trauku. Kā – meklē šajā rakstā!

Lai uztaisītu neparastas svecītes, kuras tērptas krāsainās balonu kleitiņās, sākuma vajadzētu atrast trauciņu, kurā izliet sveci. Izsmeļošu informāciju par to, kā soli pa solim izliet sveces, atradīsi šajā rakstā.

Baloni šajā procesā iesaistās pašā noslēguma fāzē – nogriez balona augšējo daļu tā, lai varētu to aplikt apkārt trauciņa apakšai. Izmanto tādas krāsas, kuras konkrētajā interjerā vai pasākumā iederas, piemēram, valsts svētku vakariņām izvēlies karoga krāsas, bet adventes laikā – sarkanu un tumši zaļu toni.

Ļoti stilīgi ar balonu palīdzību iespējams radīt skaistas ledus figūras, kuru iekšpusē mirdz neliela puķīte. Sākumā izvēlies ziedu un iestum ar kociņa palīdzību to iekšā balonā. Pēc tam iepildi tajā nedaudz ūdens, aizsien stingri ciet un liec saldētavā līdz tas sasalis. Visbeidzot noņem balonu nost un liec skaistās, apaļās bumbas traukā – kamēr tās nav izkusušas, kalpos gan dekoratīvie nolūkiem, gan arī praktiskiem – kā dzērienu atdzesētājs.

Taču viens no populārākajiem veidiem, kā izmantot balonus, ir veidot gaismas virtenes, kuras īpaši šajā gada laikā atgūst savu popularitāti. Sapūt neliela izmēra balonus, kuru krāsai nav nozīmes, apklāj ar PVA līmi un aptin dažādu krāsu diegus. Pēc laika pārdur balonus, izvelc tos ārā un ar šķērēm izdur caurumus, kurā ielikt lampiņas. Skaists un praktisks dekors, neizmantojot milzu līdzekļus!

Lai iepriekšminētos veidus vizualizētu, noskaties video!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!