Foto: Kadrs no video
Ziemassvētki nav iedomājami bez eglītes, piparkūkām, Ziemassvētku vecīša un, protams, sniegpārsliņām. Noskatoties šo video pamācību, tu spersi nākamo soli, atsvaidzinot jau bērnudārzā apgūtās prasmes un iemācoties sarežģītāku, bet efektīgāku – telpisku 3D sniegāpārsliņu cakināšanas paņēmienu.

Lai pagatavotu telpiskās sniegpārsliņas, tev būs nepieciešams balts papīrs, asas šķēres, līme, zīmulis, lineāls un skavotājs. Un, protams, pacietība, jo tikai ar to izdosies radīt pasakainos rotājumus.

Lai galarezultāts izdotos īpaši krāšņs, sniegpārsliņu pagatavošanai izmanto krāsaino papīru, piemēram, sudraba, sarkanu vai zaļu.

Katra papīra sloksne jāsagriež uz pusēm, jāsaloka trijstūra formā un jānogriež liekā mala. Pēc tam ar zīmuli un lineālu atzīmē vietas, kur vajadzēs veikt iegriezumus, piemēram, ik pēc diviem centimetriem, kā tas parādīts video pamācībā (skatīt zemāk). Pēc tam trijstūris jāsagriež vēl mazākā trijstūrī un tad var ķerties pie griešanas posma, ar zīmuli novelkot līnijas, lai griezums būtu precīzs. Kad griezumi veikti, jāsalīmē pārsliņas tā, lai veidotos telpiska forma. Sīkāk soli pa solim, kā iegūt attēlā redzamo sniegpārslu, lūko video pamācībā.

Pielietojot nedaudz fantāzijas, tavs mājoklis pārvērtīsies līdz nepazīšanai! Gatavās sniegpārslas pēc tam var iesiet spīdīgos diedziņos un iekārt vietā, kur rota tiks godam novērtēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!