Foto: DELFI.lt / Andrius Ufartas
Mājokļa pārvērtības nav iedomājamas arī bez mēbeļu pārstumdīšanas un pārnešanas no vienas vietas uz citu. Nereti mēbeles tiek uzliktas arī uz paklājiem, kas pēc tam mīkstajā segumā atstāj iespiedumus. Tas nenozīmē, ka uzreiz jādodas uz veikalu pēc speciāliem līdzekļiem, lai iespiedumus mazinātu, jo no tiem efektīvi var atbrīvoties, izmantojot ledus gabaliņus.

Nepieciešams:

  • ledus kubiņi;
  • dakšiņa.

Kā redzams publicētajā video, ledus gabaliņus saliek uz paklāja nospieduma, bet pēc tam tiem ļauj pilnībā izkust. Ledus palīdzēs dziļi samitrināt tās vietas, kurās ir radušies nospiedumi. Kad ledus pilnībā izkusis, tad talkā var ņemt dakšiņu. Ar to nepieciešams pabužināt paklāja šķiedras, lai tās paceltos sākotnējā stāvoklī. Kad paklājs izžūs, tad nebūs ne miņas no mēbeļu radītajiem iespiedumiem!

Ja arī tev ir kāds labs padoms, lai efektīvi mazinātu mēbeļu radītos nospiedumus paklājā, tad padalies ar to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv.

Šajā "Tava Māja" rakstā varēsi atrast padomus, lai veiksmīgi savu paklāju iztīrītu no netīrumiem ikdienā, bet šeit vari smelties gudrības par lielo paklāju tīrīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!